22 augustus 2022
Jaimy Boer

Door een productiefout kloppen de ingrediënten op de verpakking niet

We zijn dol op Babi Pangang en maken hem dan ook het liefst helemaal zelf. Hiervoor heb je handige kruiden en mixen in de supermarkt liggen, waaronder die van Conimex. Heb jij die onlangs gekocht? Er geldt hiervoor een veiligheidswaarschuwing.

Conimex Mix Babi Pangang

Kleine paniek in de fabriek van Conimex. Tijdens het afvullen van de Conimex Mix Babi Pangang verpakkingen zijn er namelijk zakjes Ajam Kerrie in de mix terecht gekomen. Dit bevat andere ingrediënten en daarom is de voedselinformatie op het doosje niet correct.

Veiligheidswaarschuwing

Omdat het gevaarlijk kan zijn voor iemand met allergieën, geldt er een terugroepactie voor de Babi Pangang mix. Let op: alleen verpakkingen met houdbaarheidsdatum 31-12-2023 en lot code L 216709A34 worden hiervoor opgeroepen. De verpakkingen met een andere THT en lot code kunnen gewoon geconsumeerd worden.

Mix voor Babi Pangang | Conimex

Terugroepactie

Mocht je de Conimex Mix Babi Pangang nog niet gebruikt hebben, dan kun je deze retourneren bij de winkel waar je het gekocht hebt. Hier heb je geen aankoopbewijs voor nodig. De productiefout is alleen gevaarlijk voor mensen met allergieën, omdat er mogelijke ingrediënten bij zitten die niet op de verpakking staan.

Lees ook: Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor ijs van Häagen-Dazs

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Pexels, Conimex