24 januari 2022
Redactie Kookfans

Na de aangifte wil het vega-merk niks met de rapper te doen hebben

Een poosje geleden lieten we weten dat Ali B een samenwerking was aangegaan met het merk LikeMeat. De producent van vleesvervangers heeft nu de samenwerking met de rapper opgeschort en de vega-producten met Ali B’s naam erop uit de schappen gehaald.

Samenwerking LikeMeat en Ali B

Misschien vraag je je af waarom een bedrijf in vegetarische producten een samenwerking aan zou gaan met een rapper als Ali B. Dit was eigenlijk vrij logisch: de artiest was al jaren vegetarisch. En met zijn hit Leipe Mocro Flavour was dat een perfecte link om een vega-product vol Marokkaanse flavour op de markt te brengen.

Aangifte

Maar sinds vorige week is er natuurlijk een flinke mediastorm rond de rapper ontstaan. Door enkele oud-deelnemers van The Voice of Holland en andere jonge vrouwen wordt hij namelijk beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Inmiddels ligt er in elk geval één aangifte tegen de rapper op tafel wegens verkrachting. Dit kwam naar voren uit onderzoek van het online programma BOOS onder leiding van presentator Tim Hofman.

Kipstukjes uit de schappen

Hierom verdwijnen de Marokkaans gekruide vega-kipstukjes nu uit de schappen en zet het merk de samenwerking met de rapper voorlopig stop. “We hebben in overleg met Ali B besloten om de samenwerking op te schorten tot het onderzoek afgelopen is”, laat een woordvoerder van het moederbedrijf achter LikeMeat weten aan NU.nl. De vegetarische kipstukjes lagen in de schappen bij Picnic en Albert Heijn. Picnic liet eerder al weten de vega-stukjes uit hun assortiment te halen. Albert Heijn zal na deze boycot van LikeMeat waarschijnlijk snel volgen.

Lees ook: Ronnie Flex adopteert een carnivoor tijdens Veganuary

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress