05 januari 2021
Marlieke

De meningen over dit ‘stukje opvoeding’ zijn behoorlijk verdeeld

Afgelopen weekend ging een ‘kookles’ van een vader aan zijn dochter heel het internet over. Muzikant John Roderick wilde dat zijn dochter er zélf achter kwam hoe ze een blik bonen moest openmaken met een blikopener en liet haar tot die tijd met een lege maag zitten. Dit tot grote woede van veel Twitteraars.

Zelf ontdekken

Op Twitter deelde muzikant en vader John Roderick een gesprek met zijn 9-jarige dochter. Toen zijn dochter honger kreeg en de vader voorstelde om dan maar een blikje bonen op te warmen, werd hij met grote ogen aangekeken.: “Hoe dan?” John zag dit als een ‘leermoment’ en besloot om zijn dochter zelf uit te laten vogelen hoe ze met een blikopener het blik open kon maken. Al Twitterend hield John zijn volgers op de hoogte. Uiteindelijk kostte het zes uur voordat John’s dochter het blik wist te openen, nadat ze meerdere keren in tranen was uitgebarsten.

Controversieel

Met deze actie haalde John de woede van heel wat andere Twitteraars op de hals. Veel mensen noemen het geen ‘leermoment’, maar een ‘slechte opvoeding’. “Die vader had eerst zijn dochter eten moeten geven en haar dan moeten laten zien hoe een blikopener werkt, in plaats van haar zes uur lang honger te laten lijden. Dat is schofterig”, klinkt het. “Je had zes minuten moeten wachten, geen zes uur.” Sommige Twitteraars scharen zich juist achter John: “Een kind een keer iets zelf laten uitpuzzelen kan heel leerzaam zijn.” Ook gelooft lang niet iedereen het verhaal: “Zou de vader het verhaal verzonnen hebben? Want welke 9-jarige zou niet het filmpje van een blikopener hebben opgezocht?” Wat vind jij: was het een goed leermoment of slecht ouderschap?

https://twitter.com/nombelina/status/1345814932240134144

Lees ook: Kun je je kinderen ook een koolhydraatarm dieet voorschotelen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash