05 augustus 2022

Slecht nieuws voor chocoladeliefhebbers

Had jij je verheugd op een overheerlijke Tony’s Chocolonely letterreep van de Goedheiligman? Dan hebben we helaas geen goed nieuws voor je. Chocoladeproducent Tony’s Chocolonely liet gisteren namelijk weten dat zij door problemen bij één van hun belangrijkste productielocaties geen letterrepen kunnen maken dit jaar.

Tony’s Chocolonely’s letterrepen

Een chocoladeletter hoort natuurlijk helemaal bij Sinterklaas. En als we in december zo’n heerlijke, ethisch geproduceerde letterreep van Tony’s Chocolonely in onze schoen vinden, zijn we natuurlijk dolblij met de Sint.

Dit jaar zit dat er echter niet in, deelde Tony’s gisteren via hun sociale media. “Dag Sinterklaasje”, postten zij, en in het onderschrift van de foto legt het slaafvrije chocolademerk duidelijk uit waar het mis is gegaan.

Salmonella

“Wat is er aan de hand? Wij werken samen met Barry Callebaut (1 van de grootste chocolademakers ter wereld) om de vloeibare chocolade voor onze repen te maken. In juni heeft Barry Callebaut in hun fabriek ’n partij vloeibare chocolade geproduceerd die positief testte op salmonella.” Oei! De chocolademakers kunnen je overigens deels geruststellen. Er zijn namelijk geen besmette repen van Tony’s in de winkels beland. Gelukkig maar. Maar daar houdt het goede nieuws helaas op.

Geen letterrepen

Hoewel het namelijk pas net augustus is, is het voor chocolademakers alweer de hoogste tijd om te beginnen met de chocoladeletters! En dat kan nu dus niet doorgaan. De fabriek van Barry Callebaut blijft namelijk gesloten vanwege een grondige reiniging. “Daarom lukt het niet meer om de Letterrepen op tijd te maken en bij de Sint te krijgen. Dus dit jaar zal je geen Letterreep in je schoen krijgen, ook niet als je er extra hard bij zingt!”, deelt Tony’s via Instagram.

Andere oplossing

Ondertussen werken de chocolade-experts van Tony’s Chocolonely achter de schermen hard aan een alternatieve oplossing: “We zijn hard aan het nadenken hoe we d’r toch voor kunnen zorgen dat we er samen een leuke Sint van kunnen maken. Op een lekkere, verrassende en impactvolle manier zoals jullie van ons gewend zijn!” Wij kunnen in elk geval niet wachten tot we weer die heerlijke Tony’s-lekkernijen in onze schoen vinden – of dat nu een letterreep is of niet!

Lees ook: Tony Chocolonely lanceert een spiksplinternieuwe chocoladereep!

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron en beeld: Tony’s Chocolonely