26 juli 2022

Waren de pizza’s echt goudbruin en knapperig? We vertellen je het!

Wij kunnen nooit genoeg keukenapparatuur hebben, vooral niet als het ervoor zorgt dat onze pizza’s snel klaar zijn. De Smart Oven Pizzaiolo van Sage Appliances is hier een goed voorbeeld van, en belooft dat je pizza binnen 2 minuten goudbruin en knapperig is. Maar is dit wel mogelijk? Wij zochten het uit. 

Smart Oven Pizzaiolo

Soms heb je geen zin om lang in de keuken te staan, en dan komt een snelle oven zeker goed van pas. Maar hoe werkt de snelle oven van Sage Appliances? De Pizzaiolo is voorzien van het Element IQ®-systeem, wat een slim algoritme heeft om de pizza gelijkmatig krokant en gaar te krijgen. Je creëert hierdoor een ideale en constante bakomstandigheid waardoor iedereen, ongeacht seizoen, tijdstip of plek, kan genieten van authentieke Chicago-, New York- en Napolitaanse pizza. Dit kan er eentje uit de diepvries zijn, maar zelfgemaakte pizza is natuurlijk nog lekkerder – wat dacht je bijvoorbeeld van deze kip-Parmezaan pizza?

Technische specificaties

Doordat de automatische deur de pizzasteen naar buiten trekt, hoef je niet bang te zijn om je vingers te verbranden. De isolatie houdt alle warmte binnen en met de zeven handige voorinstellingen – 160°C, Frozen, Pan, Thick Crust, Thin & Crispy, Wood Fired, 400°C – ben je dus altijd goed voorbereid. De oven biedt drie soorten warmte die door een steenoven wordt gegenereerd: geleidingswarmte, stralingswarmte en convectiewarmte. Daarnaast is hij compact en makkelijk in gebruik waardoor je hem zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Ideaal voor lange zomeravonden of voor een smakelijke pizza party in de woonkamer.

Kookfans test

Je begrijpt, we waren meteen enthousiast over deze oven. We namen daarom de proef op de som, en testten de oven in onze eigen keuken. En wat blijkt: de pizza’s waren inderdaad binnen twee minuten goudbruin en heerlijk warm. De oven is makkelijk in gebruik en een must voor menig pizzalover. Wij kozen voor mini diepvriespizza’s om te testen of elke pizza gaar en krokant was, en de oven maakte elke belofte waar. We kunnen niet wachten om er nog meer mee te testen!

Oven foto 1

De oven schitterde op het aanrecht. Bron: Kookfans

Naast pizza’s, is de oven ook goed te gebruiken voor brood en groenten. Voor knapperige flatbreads of geroosterde bloemkool, bijvoorbeeld.

pizzaiolo 2

Ongelofelijk maar waar: de pizza’s waren binnen 2 minuten goudbruin en gaar! Bron: Kookfans

Zelf proberen

Wil jij deze oven ook proberen? Op de website van Sage Appliances kun je jouw eigen Pizzaiolo aanschaffen voor €829,90. Fijne bijkomstigheid: je kunt ook een receptenboek downloaden om de oven helemaal goed te testen. Van authentieke Napolitaanse pizza tot pizza bianca en zelfs tips voor het maken van pizzasaus: je bent helemaal klaar voor een avondje pizza maken, proeven en eten!

Psst! Op de Instagram van Kookfans geven we een Pizzaiolo weg. Like, reageer en deel op het bericht en wie weet schittert deze oven binnenkort bij jou in de keuken!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl)

Beeld: Sage Appliances, Kookfans