09 augustus 2022
Jaimy Boer

Dit klinkt ons als muziek in de oren!

De herfst is hét seizoen van kruidige smaken en geuren die ons lekker warm houden. Denk maar aan de Pumpkin Spice Latte: een koffie met veel melk, pompoenpuree, een vleugje vanille en typische herfstkruiden. Goed nieuws, want koekjesmerk Oreo is ook het Pumpkin Spice-bad gedoken en brengt een nieuwe smaak op de markt. 

Herfstige koekjes

Het najaar is bij uitstek geschikt voor kruidige smaken die gemengd zijn met zoete ingrediënten. Ook Oreo lijkt dit te begrijpen, en komt met een speciale Pumpkin Spice-smaak. De ‘Golden’ Oreo koekjes vormen de basis, en middenin vind je een ‘feestelijke Pumpkin Spice-gearomatiseerde creme’. Jummie!

Opnieuw in de schappen

Het is overigens niet de eerste keer dat Oreo met deze feestelijke smaak op de proppen komt. In 2017 had het koekjesmerk ook de populaire smaak uitgebracht, en werd deze hartelijk ontvangen door het publiek. Voor zover bekend is, is de limited edition smaak vanaf 15 augustus te koop in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hopelijk vinden we ze daarna snel in Nederland!

En de koffie?

Hoewel we nu al reikhalzend uitkijken naar de koekjes, moeten we nog even wachten op de Pumpkin Spice Latte van de Starbucks. Starbucks liet namelijk weten dat ze nog niet klaar waren om de grote aankondiging – en pompoenkruidengekte – aan te kondigen. Ter vergelijking: vorig jaar kwam hij ‘pas’ begin september. We hopen dat we niet al te lang hoeven te wachten!

Lees ook: Recept: zo maak je thuis zelf de Pumpkin Spice Latte van Starbucks

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Food and Wine | Beeld: Oreo