10 augustus 2017

Want thee is niet alleen lekker, maar heeft ook een wonderlijke werking

Thee, de een vindt het wat minder lekker dan de ander, maar over het algemeen lukt het iedereen wel om een warm bakkie naar achteren te krijgen. Ben jij een fanatiek theedrinker en ben jij wel benieuwd welke thee je het beste waarvoor kunt drinken? Dan hebben wij een leuk overzichtje voor je.

Je hoeft alleen maar een willekeurige supermarkt binnen te stappen en de verschillende smaken thee lachen je tegemoet. Wat je dan moet kiezen, kan moeilijk zijn. Wil jij een theetje waarmee je beter wakker kunt worden of juist eentje die je helpt te ontstressen? Bekijk dan snel het overzicht hieronder.

Veel van onderstaande theeën zijn wat minder bekend, maar deze kun je allemaal kopen bij Holland & Barrett, voorheen de Tuinen genoemd.

Wakker worden: heb jij moeite om in de ochtend de ogen open te houden en ben je geneigd om een kop koffie te pakken? Probeer dan eerst eens wakker te worden met een kop matcha- of pepermuntthee. Deze helpen je het beste. Benieuwd wat matchathee precies is? Lees dan dit artikel eens.
In slaap komen: iedereen weet wel dat een kop koffie voor het slapen gaan geen strak plan is, maar wat kun je dan wel drinken om de slaap wat sneller te vatten? Kava- en kamillethee is de beste optie. Deze hebben een rustgevende werking.
Voor een verkoudheid: loop je te snotteren of heb je het vermoeden dat een verkoudheidje op de loer ligt? Schenk jezelf dan een kop witte thee of enchinaceathee. Deze bevatten geneeskrachtige eigenschappen.
Om te detoxen: wil je detoxen? Dan vind je een vriend in brandnetel- of paardenbloemthee. Deze thee’s zitten allebei boordevol belangrijke vitaminen.
Voor de spijsvertering: gemberthee of limoenthee kun je het beste drinken wanneer je je spijsvertering even op gang wilt helpen.
Tegen misselijkheid: een maag die rondjes draait komt nooit uit. Wil je er iets aandoen? Drink dan een kopje venkelthee of gemberthee. Deze zorgen beiden dat je maag wat meer tot rust komt.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pixabay