10 augustus 2017
Sabine

Momenteel aan het genieten van een stuk fruit? Leg die dan maar even weg

Hoewel we het niet altijd willen horen, weten we ook wel dat er allerlei giftige middelen worden gebruikt om insecten op afstand te houden wat fruit- en groenteteelt betreft. Hiervoor worden zogenoemde pesticiden gebruikt. Deze chemische bestrijdingsmiddelen houden ziekten, plagen en onkruid op afstand.

Wie wil er nu nadenken over de hoeveelheid pesticiden die op je druif zit wanneer je er eentje in de mond stopt? Niet veel mensen. Mocht je je hoofd hier toch over breken en benieuwd zijn op welke groente en fruit de minste en meeste pesticiden zijn? Dan hebben we hieronder een overzichtje voor je. Natuurlijk geldt dit niet voor biologische groenten. 

Op dit fruit en deze groenten zitten de meeste pesticiden:

  • Appels
  • Perziken
  • Nectarines
  • Aardbeien
  • Druiven
  • Selderij
  • Spinazie
  • Paprika’s
  • Komkommer
  • Cherry tomaten
  • Suikererwten
  • Aardappelen

Op dit fruit en deze groenten zitten de minste pesticiden:

  • Avocado
  • Suikermaïs
  • Ananas
  • Wittekool
  • Erwten
  • Uien
  • Asperges
  • Mango’s
  • Papayas
  • Kiwi
  • Aubergine
  • Grapefruit
  • Cantaloupe
  • Bloemkool

Fan van dit bericht? Pin hem op Pinterest!

Bron: Vitaful | Beeld: Pixabay