11 juli 2017
Sabine

Het groene drankje is ontzettend goed voor je

Het geheim voor een lang en gezond leven? Als je het aan de bewoners van het Japanse Okinawa zou vragen, zouden ze volmondig antwoorden dat het door de wonderlijke werking van matcha thee komt. De thee alleen al bevat zestig keer zoveel antioxidanten dan spinazie! En zo kent het drankje nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Het werkt anti-verouderend
De vele antioxidanten die we zojuist noemden, hebben heel wat voordelen voor het ouder worden. Het zou je maar zo kunnen helpen om je huid goed te houden en het helpt daarnaast het verouderen ook van binnenuit wat tegen te gaan.

Het werk als natuurlijk energiedrankje
Laat die redbull en bak pleur maar voor wat het is. Matcha thee bevat drie keer zoveel cafeïne als reguliere groene thee, dit is net zoveel als in een sterke kop koffie. Het fijne aan matcha is dat de cafeïne hierin niet zorgt voor dat nerveuze gevoel dat je kunt krijgen na veel cafeïne. Het groene drankje bevat namelijk ook L-theanine en dit heeft juist een kalmerend effect.

Het helpt je beter presteren
De L-theanine in helpt je niet alleen om wat meer energie te krijgen, maar het kan je ook helpen om beter te presteren. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat de thee je vermogen om te multitasken boost én daarnaast verbetert het ook nog eens je geheugen, concentratie en je vermogen om te interpreteren.

Het gaat stress tegen
En we komen weer terug op het wonderlijke stofje L-theanine. Het kalmeert je niet alleen, maar het helpt ook om Gamma-aminoboterzuur aan te maken. Lang verhaal kort: dit stofje maakt weer dopamine en kerosine aan en deze stoffen maken je vrolijk.

Het kan je helpen gewicht te verkiezen
Uit een onderzoek van The American Journal of Clinical Nutritions blijkt dat groene thee extract vol zit met catechine. Misschien wist je het al, maar om deze redenen drinken mensen die wat willen afvallen vaak groene thee: het stofje bevat namelijk een andere stof die je lichaam helpt om calorieën af te breken. En nu komt het mooie: groene thee zorgt er namelijk voor dat je calorieverbrandingsproces met 8 tot 10 procent verbeterd kan worden, maar het drinken van matcha thee kan dit verbrandingsproces met 25 procent verbeteren!

Matcha heeft van zichzelf een beetje een grassmaak, maar je kunt er prima thee van maken. Echter wordt er tegenwoordig ook vaak een schepje matchapoeder door andere dingen gedaan. Een schepje door de yoghurt, door het pannenkoekenbeslag of door de koffie. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gedaan. Het bezorgt je eten een groene kleur, maar je proeft het dan bijna niet!

Bron: The List | Beeld: Instagram Midori.Muko