10 september 2021

5 fijne spots om dit najaar te vertoeven

Lekker genieten van de nazomer op een terrasje? Het kan dit jaar langer dan normaal. Lange tijd konden we vanwege de coronamaatregelen niet naar restaurants en cafés. Om de getroffen horeca tegemoet te komen, eindigt het terrasseizoen daarom dit jaar een kalendermaand later dan normaal, namelijk op 31 oktober. 

Terras is populair

Dat het terras populair is, blijkt wel uit cijfers van TheFork. Van juni tot en met augustus dit jaar werd er bijna twee keer vaker gereserveerd bij restaurants met terras dan restaurants zonder terras. Daarnaast is er ook een stijging te zien in het aantal reserveringen in deze periode van het jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Reden genoeg om de terrassen langer open te houden en te hopen op een warme Indian Summer de komende periode. TheFork heeft speciaal voor het langere terrasseizoen vijf leuke terras-spots verzameld door heel Nederland. Wij zetten ze op een rij!

1. Bistro Baret

Amsterdam

Gelegen op een unieke locatie aan de Amstel, komen buurtbewoners hier samen om te borrelen en te genieten van kleine gerechten zoals oesters, steak tartare en de befaamde garnalenkroketten van Holtkamp. Een hidden gem, midden in de stad, want op deze locatie pak je in Amsterdam altijd de laatste zonnestralen mee.

2. Sophia

Den Haag

Een citytrip Den Haag sluit je het liefst af bij Sophia, waar je op het ruime terras aan de Zeestraat uitzicht hebt op het Vredespaleis. En mocht het een warme Indian Summer worden, dan zit je met vijf minuten op het strand. Na het diner kun je gewoon blijven slapen in het naastgelegen Carlton Ambassador hotel.

3. Le Jardin

Utrecht 

Bij Le Jardin heb je de keuze om plaats te nemen in de – de naam zegt het al – pittoreske tuin of aan de voorkant van het etablissement, waarbij je dan uitkijkt over de gezellige Mariaplaats. Alle vega’s opgelet; De gerechten bestaan voor 80% uit plantaardige producten. En wil je nog een kleinigheidje meenemen voor thuis, dan is een bos bloemen van de in-house bloemist een aanrader.

4. Het Schielandshuis

Rotterdam

Het Schielandshuis is één van de oudste historische gebouwen van Rotterdam en stamt uit 1665. Hier geniet je in de ‘secret garden’ van een lunch, borrel of diner, waarbij je de drukte van de stad even kunt ontvluchten.

5. Cervantes

Groningen 

Een bordje aceitunas, pan con tomate en een lekkere cocktail, meer heb je niet nodig om een fijne terras-middag of -avond te beleven. Chef Laurens legt je graag in de watten met wat Spaanse gezelligheid zodat je in stijl kunt nazomeren. Adios!

Ook lekker: Recept: zomerse bosbessenlimonade-margarita’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TheFork | Beeld: TheFork