15 december 2020

Er is genoeg voor iedereen 

Vanaf het moment dat gisteren uitlekte dat Nederland in lockdown zou gaan en winkels de deuren moesten sluiten, ontstond er een run op supermarkten en andere winkels. Onnodig, als je het aan de supermarktbranche vraagt. Zij roepen dan ook op om niet te gaan hamsteren tijdens de lockdown. Echter hebben de leggen schappen nog een andere reden. 

Mogelijke tekorten 

De supermarktbranche benadrukt dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken over mogelijke tekorten. “Er is genoeg voor iedereen.” Echter waren er gisteren veel mensen die daar anders over dachten, op Twitter verschenen al snel foto’s en video’s van lege schappen.

 

Boerenprotesten 

De lege schappen zouden ook een gevolg kunnen zijn van de boerenprotesten, zegt branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) tegen RTL Nieuws. Verschillende distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo zijn dit weekend geblokkeerd. Een woordvoerder van Albert Heijn bevestigt dat de lege schappen het gevolg zijn van de protesten. “Vooral in Oost-Nederland kunnen klanten een ander assortiment aantreffen dan wat ze normaal gewend zijn. Wij doen er alles aan om de schappen te vullen.”

Geen paniek

Door een combinatie van onverwacht extreme drukt en de boerenprotesten, waren de schappen gisteren dus leeg in veel supermarkten. Volgens de supermarktbranche is er geen reden voor paniek. “We roepen op: koop alleen wat je nodig hebt”, zegt een woordvoerder van CBL. “Mensen hoeven niet bang te zijn dat er een tekort is aan producten.”

Drukker door feestdagen

December is volgens de branchevereniging sowieso al een drukke maand, maar dit jaar zal het naar verwachting extra druk worden. Mensen vieren de feestdagen vooral thuis, dus zal er meer gekocht worden in de supermarkten. 

Lees ook: Zijn we meer alcohol gaan drinken sinds de coronacrisis?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Kookfans