Ook nu is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven 

Het wordt steeds een stukje frisser buiten. De drang naar een glas water zal bij de meeste mensen dan ook een stuk minder groot zijn dan in de zomer. Toch is het ook nu belangrijk om dagelijks minstens anderhalve liter water te drinken. Maar hoe doe je dat? Wij geven je vier tips om ook op koudere dagen goed gehydrateerd te blijven. 

Drogere lucht

Om te beginnen leggen we nog even uit waarom het zo belangrijk is om ook nu genoeg water te drinken. In de winter is de lucht droger, waardoor het temperatuurverschil tussen binnen en buiten groter wordt. En ook al heb je minder snel dorst, voldoende water drinken is heel belangrijk. Met deze tips helpen we je graag op weg. 

1. Opstaan met water 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zet ’s avonds voordat je gaat slapen alvast een glas water naast je bed. Als je de volgende ochtend wakker wordt, kun je meteen een glas leegdrinken. Op die manier heb je in de eerste minuten van de dag al heel wat water binnen. 

2. Op kamertemperatuur 

Drink je water op kamertemperatuur, of warm het zelfs een klein beetje op. Zo hoeft je lichaam minder hard te werken om dat ijskoude water te verwerken en drink jij makkelijker wat extra water. 

3. Water bij maaltijd

Drink water bij elke maaltijd. Een glas voor én na de maaltijd of drink er twee terwijl je eet. Het is niet alleen goed voor je spijsvertering, je krijgt ook nog eens extra vocht binnen. Als je dit bij het ontbijt, de lunch en het avondeten doet, heb je toch alweer zes glazen water te pakken. 

4. Koffie en thee 

Vind je het echt lastig om anderhalve liter water te drinken per dag? Wissel dan af met koffie en thee, dat telt namelijk ook gewoon mee. En warme kop thee of koffie gaat er ook wel in op koude dagen. Let wel op dat je niet te veel cafeïne binnenkrijgt, dat heeft een averechts effect. Wissel daarom koffie en zwarte thee af met decaf en kruidenthee. 

Waarom zoveel water?

Het moge duidelijk zijn dat het belangrijk is om anderhalve liter water op een dag te drinken. Maar waarom is het eigenlijk zo goed om veel water te drinken? Wij zetten een aantal voordelen op een rijtje:

  • Het voorkomt spierpijn en pijn in de gewrichten.
  • Het verbetert je immuunsysteem en geeft je meer energie.
  • Het is goed voor je hersenen en geef je productiviteit een boost.
  • Het voorkomt een droge keel, droge huid, hoofdpijn en migraine.
  • Je huid gaat ervan stralen! 

Lees ook: 6 heerlijke opties voor water met een smaakje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels Daria Shevtsova