16 februari 2021

Alle supermarktmedewerkers kunnen hun baan behouden

Het was even schrikken voor de vaste klanten van supermarkt Deen. De winkel stopt er na tienallen jaren mee. Alle tachtig supermarktfilialen van Deen zijn inmiddels verkocht en worden overgenomen door drie verschillende ketens.

AH, DekaMarkt en Vomar nemen filialen over

Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt hebben de tachtig filialen van de Deen overgenomen. Eerstgenoemde neemt 39 filialen op zich, Vomar Voordeelmarkt wierf er 22 en de overige 19 locaties gaan naar de Dekamarkt.

Supermarkten verkopen

De directie van Deen sprak over ‘forse inspanningen’ om de aankomende jaren toonaangevend te blijven. Om die reden besloot de directie dan ook om het bedrijf te verkopen. Dit gebeurde in overleg met de familie achter de supermarkt.

Baanbehoud voor personeel

Slecht nieuws voor het winkelpersoneel hoeft het niet per se te betekenen. Alle medewerkers behouden hun baan, maar het is nog niet zeker of ze ook hun huidige functie behouden. Het zou kunnen dat zij worden overgeplaatst of dat zij een andere functie gaan bekleden. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt, wordt pas bekend zodra de vakbonden met de ondernemingsraad om de tafel gaan. Ook de Autoriteit Consument & Markt moet nog akkoord gaan met de overname.

Opgedoekte supermarkten

Deen is niet de eerste supermarktketen die ermee ophoudt. De afgelopen jaren gingen de Emté, C1000, Edah en Super de Boer hen al voor. Momenteel is Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland met een marktaandeel van 34,9 procent. Hierna is Jumbo met 21 procent de grootste. Daarna volgen Lidl, Plus en Aldi.

Lees ook: Om déze reden is er nauwelijks vega-vis in de supermarkt te vinden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NOS | Beeld: Still Google Streetview