29 juli 2018
Desy

Natuurlijk wist Ashley best dat ze een risico liep toen ze het apparaat in de vaatwasser stopte. Toch wilde ze een poging wagen; haar stofzuiger was van de binnenkant namelijk zo vies geworden dat een simpel sopje met een doekje geen uitkomst zouden bieden. Let op: dit kan wel alleen met een steelstofzuiger!

Trommel

Ze besloot het apparaat toch in de vaatwasser te stoppen. Als eerste haalde ze het hele apparaat uit elkaar totdat ze een losse trommel, de filters, het mondstuk en de stofzuigerslang had. Daarna haalde ze het bovenste rek van de vaatwasser eruit zodat ze de ruimte had om de trommel van de stofzuiger er in een bepaalde hoek in te zetten. Deze zette ze in het onderste rek van de vaatwasser, waarna ze de het water aanpaste naar koud. Ze voegde een vaatwassertablet toe en liet het apparaat drie minuten zijn werk doen. Daarna checkte ze even of alles goed ging: na drie minuten was de trommel al schoon. Laat dit onderdeel een hele nacht drogen.

Filters

De filters deed ze niet in de vaatwasser maar maakte ze schoon met een drupje afwasmiddel onder de stromende kraan, waarna ze ze uitwrong totdat er geen vuil meer uit de filters kwam. Dit deed ze met de zowel de schuimrubberen als met de vilten filters. Ze zette beide filters op een theedoek in de zon om ze door en door te laten drogen.

Mondstuk

In het mondstuk zitten ronddraaiende borstel waar naar alle waarschijnlijkheid een grote hoeveelheid haar in verwikkeld zit. Dit is heel makkelijk te verwijderen door met een tornmesje (waarmee je normaal gesproken naden losmaakt) de haren ‘door te snijden’. Hierna haal je ze met gemak uit het mondstuk.

Stofzuigerslang

De stofzuigerslang kun je schoonmaken door 3/4 doos baking soda en een kwart azijn met elkaar te mengen. Giet dit mengsel door de stofzuigerslang en je zult zien dat er een heleboel viezigheid meekomt. Herhaal deze handeling een aantal keren en spoel daarna goed na met water om ervoor te zorgen dat overtollig schoonmaakmiddel en viezigheid worden verwijderd.

Laat alle onderdelen goed drogen en zet de stofzuiger dan weer in elkaar. Je zult zien dat hij er splinternieuw uitziet!

Pagina 2/2

Lees ook: Deze 5 dingen moet je altijd in de koelkast bewaren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Hoover Linx Stick Vacuum Cleaner door Allen Michael onder de licentie CC BY 2.0