23 maart 2023
Sanne

Het jurylid heeft al een acteur in gedachten die hem kan spelen

In Engeland is The Great British Bake Off zo’n groot succes, dat het nu is omgetoverd tot een heuse musical op West End. En daarmee volgt natuurlijk automatisch de vraag: komt er ook een Heel Holland Bakt-musical in Nederland? De radio-dj’s van 3FM vroegen het aan jurylid Robèrt van Beckhoven, en die is enthousiast! 

The Great British Bake Off Musical

The Great British Bake Off is het grote Engelse broertje van Heel Holland Bakt, en minstens zo’n groot succes als dat het bakprogramma in ons eigen kikkerlandje is. Daarom is er nu een complete musical gemaakt die gebaseerd is op het programma. The Great British Bake Off Musical draait sinds kort op West End en de recensies zijn lovend. Zie je nog niet helemaal voor je hoe een musical over het bakprogramma eruitziet? Hieronder kun je de trailer bekijken.

 

Nederlandse versie

Of er een Nederlandse versie van de musical, gebaseerd op Heel Holland Bakt, komt? Dat zou zomaar kunnen. Een Nederlands productiehuis heeft namelijk al laten weten dat ze geïnteresseerd zijn. De radio-dj’s van 3FM belden met HHB-jurylid Robèrt van Beckhoven om te vragen wat hij van het idee vindt. “Ik zie dat best wel voor me”, lacht hij bij het idee – dat overigens nog helemaal nieuw was voor de Meester Patissier. “Dat wordt wel lachen denk ik.”

Welke acteurs?

In de musical zit natuurlijk ook een jury. Robèrt heeft in elk geval al een acteur in gedachten die voor zijn rol, namelijk Martijn Fischer. “Die zou mij wel goed kunnen naspelen, denk ik”, zegt hij. En wie moet Janny spelen? Dat zou operazangeres Francis van Broekhuizen kunnen zijn volgens het jurylid. “Ik vind het wel een goed idee, leuk bedacht.” Wij zien het ook helemaal zitten, Robèrt!

Lees ook: Robèrt van Beckhoven organiseert ‘paas tea’ op eerste paasdag

Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws, 3FM | Beeld: © Elvin Boer/MAX, YouTube The Great British Bake Off Musical