Vrouw krijgt sneer naar haar hoofd geslingerd op het bonnetje omdat ze geen rietje wil

06 september 2018

Deze ober geeft duidelijk zijn mening over het gebruik van een rietje

Letten op het milieu begint bij jezelf, zo dacht de 39-jarige Willemijn Peeters uit Eindhoven. Peeters vindt het belangrijk dat er zo weinig mogelijk plastic wordt gebruikt en geeft hier zelfs lezingen over. Daarom vroeg zij aan de ober om haar drinken zónder rietje te brengen toen ze een drankje deed met twee vriendinnen. Dit vond de ober maar onzin en dit liet hij luid en duidelijk weten via het bonnetje.

De ober was niet erg subtiel.

Rietje

Willemijn Peeters was gezellig met twee vriendinnen een cocktail aan het drinken bij het restaurant RAW in Tilburg. Omdat ze graag een milieu met zo min mogelijk plastic ziet, vroeg ze de ober of hij haar drankje zonder plastic rietje kon brengen. ‘Tuurlijk, geen probleem’, was het antwoord. Lijkt helemaal prima, toch? Maar blijkbaar vond de ober in kwestie het nodig om achter Peeters haar rug toch even een grapje te maken.

Bonnetje

Toen Peeters aan het eind van de middag het bonnetje te zien kreeg, schrok ze zich een hoedje. Op het bonnetje stond onder haar bestelling getypt ‘Geen rietje want kutleven blablabla’ en ‘Geen rietje want ik heb zo’n filmpje op Facebook gezien echt kut man’. Hier kon Peeters niet om lachen, want ze werd totaal belachelijk gemaakt. “Ik begrijp dat collega’s onderling ginnegappen, maar dit zijn geen geintjes meer,” zegt ze.

Geen grappen

Peeters was allesbehalve blij met het commentaar en ook restaurant RAW schrok van de reactie van de ober. “RAW zet zelf ook sterk in op een schoner milieu”, laat de bedrijfsleiding weten. Ook zeggen ze dat de ober zeker op het matje geroepen wordt en dat het een stevig gesprek zal zijn. Peeters voelde niet de behoefte om nog met het restaurant te praten, maar nodigt de ober wel uit om eens bij haar organisatie te kijken die vecht voor een schoner milieu: “Ik zou die jongen graag willen uitnodigen om bij mijn organisatie eens te komen kijken. Dan kan hij met eigen ogen zien wat voor werk wij allemaal verrichten. Dan weet ik zeker dat hij voortaan andere grapjes maakt.”

Lees ook: Restaurant laat zich compleet gaan na slechte review van gast

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: Pexels