06 september 2018

Florence is klaar met de snackende toerist en stelt een snackverbod in

De Italiaanse stad Florence is klaar met toeristen die met hun snacks over straat lopen. En hoe! De metropool stelt een snackverbod voor bepaalde delen van de stad in en toeristen die zich hier niet aan houden, kunnen flink op de bon geslingerd worden.

De boetes kunnen oplopen tot wel 500 euro.

Snackverbod

Al lopend van een ‘gelato’ genieten of even een pizzapuntje oppeuzelen terwijl je op een bankje geniet van Italiaanse taferelen. Voor veel toeristen lijkt dit een perfecte manier om wat mee te krijgen van culinair Italië. Echter is de stad Florence hier helemaal klaar mee. De hoofdstad van Toscane stelt daarom een snackverbod in in het historische centrum van de stad. In vier straten mogen toeristen voortaan niet meer met eten over straat.

Afval

Het snackverbod geldt voor de Via de’ Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano en Via della Ninna en gaat in tijdens de piekuren van de dag, van 12 uur ’s middags tot 15 uur ’s middags en van 18.00 uur ’s avonds tot 22.00 uur ’s avonds. Dit doet de stad om ervoor te zorgen dat de locals geen hinder ervaren van de snackende toeristen die niet alleen bankjes bezet houden, maar ook nog eens hun afval laten rondslingeren.

Ergernis onder winkeliers

“Respecteer de bewoners, handelaars en werkers van deze straat”, luidt de boodschap op de posters die in de desbetreffende straten hangt waar het snackverbod geldt. Het Algemeen Dagblad weet te vertellen dat er in de stad een gebrek is aan bankjes. Veel toeristen houden deze banken bezet wanneer ze hun hapje naar binnen werken of hangen voor de ingang van een winkel. Met name winkeliers ergeren zich hieraan. Het snackverbod blijft van kracht tot 6 januari 2019.

 

Lees ook: Toerist in Italië is sprakeloos: ’43 euro voor 2 kopjes koffie en 2 watertjes!’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Algemeen Dagblad | Beeld: Pixabay