Dit jaar kun je de show van World Food Day live online volgen

13 oktober 2020

Op vrijdag 16 oktober kun je kijken naar lekkere recepten en interessante gesprekken

Aanstaande vrijdag, 16 oktober, is het Wereldvoedseldag. Deze dag staat in het teken van aandacht voor voldoende, gezond en duurzaam eten voor iedereen. Daarom wordt er die dag een online liveshow georganiseerd: de World Food Day Show. Hierin delen chefs, experts en voedselveranderaars de lekkerste recepten en gaan met elkaar in gesprek over de toekomst van ons voedsel. 

Programma

De World Food Day Show is op 16 oktober vanaf vier uur ‘s middags online live te bekijken. De liveshow is georganiseerd door het Nederlands Food Partnership en Food Cabinet. In de show laat chef Vanja van der Leeden zien hoe je het Indische gerecht rendang maakt met een lokale draai. Ook zijn er inspirerende video’s te zien over de toekomst van ons voedsel en kun je jouw voedselkennis testen in een heuse quiz.

Gesprekken

De voedselveranderaars, chefs en experts gaan daarnaast met elkaar in gesprek over wereldwijde problemen rond voedsel. Ook zoeken zij samen naar oplossingen om voor voedselzekerheid te zorgen voor iedereen om zo honger de wereld uit te helpen.

Food films

Na afloop zal filmplatform Cinetree gratis drie food films vertonen. Zo kun je na de liveshow, die om half zes ‘s middags eindigt, genieten van Wasted! The Story of Food Waste, L’amour des Moules en Mothers of the Land. 

Aanmelden

Je kunt de World Food Day Show helemaal gratis bekijken. Wel moet je je even aanmelden, dat doe je hier. De show vindt plaats tussen 16:00 en 17:30 uur op vrijdag 16 oktober 2020.

Lees ook: Snacken én afvallen? Ga dan voor deze 10 gezonde alternatieven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash