Niks weggooien: van deze schillen en bladeren maak je heerlijke snacks

Roos

Bewaar die aardappelschillen en bloemkoolbladeren voortaan

Aardappelen, wortel of bloemkool: we eten het regelmatig. Omdat velen de boel nu eenmaal zonder schil of blad eten, belanden veel schillen of bladeren in de prullenbak. Dat is ontzettend zonde. Je kunt namelijk hele lekkere snacks maken van deze ‘restjes’. Wij leggen je uit hoe het werkt. 

Wortelloof

Die groene bosjes aan een wortel? Yes, je leest het goed: van wortelloof kun je een heerlijke snack maken. Bak het wortelloof met een beetje olijfolie, peper en zout kort aan in de pan. Hevel het vervolgens over in een blender en je maakt een heerlijke pestospread. Het wortelloof heeft namelijk een zoute en rijke smaak. Heerlijk voor op brood!

Bloemkoolbladeren

Die grote groene bladeren om een bloemkool trek je eigenlijk als allereerst van de bloemkool af. Gooi de bladeren niet weg, maar snijd ze in stukjes. Deze stukjes kun je namelijk gebruiken voor een wokgerecht! De textuur van deze bladeren is te vergelijken met die van boerenkool. Een beetje taai, maar daardoor juist perfect om mee te wokken. Houd je niet van wokken? Rooster de bladeren dan eens met wat olijfolie, peper en zout in de oven. Zo heb je in een handomdraai je eigen chips gemaakt.

Aardappelschillen

Eet je de aardappelen vandaag zonder schil? Grote kans dat je de schillen in de prullenbak gooit. Zonde, want ook van deze restjes kun je een heerlijke snack maken. Giet wat olijfolie, peper en zout over de schillen en rooster dit vervolgens op een bakplaat in de oven. De smaak is vooral goed wanneer de schillen een beetje dik zijn.

Lees ook: Probeer deze 7 fouten bij het ontdooien van etenswaren te vermijden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash