02 augustus 2018
Naomi

De Big Mac is een icoon

De Big Mac is jarig! Onze favoriete burger wordt dit jaar 50 en McDonald’s gaat dit groots vieren. De Big Mac staat altijd al centraal bij een bezoekje aan het fastfoodrestaurant en om te vieren dat het icoon nu al 50 jaar op de menukaart staat gaan ze gratis exemplaren weggeven. 

Wij zeggen geen ‘nee’ tegen een gratis burger.

De Big Mac geschiedenis

Eerst even een geschiedenislesje over deze iconische burger. Op 2 augustus 1967 werd-ie bedacht door franchisenemer Jim Delligatti en al snel groeide het uit tot een van de meest iconische burgers ooit. Wat er in de saus van deze heerlijke burger zit, is tot op heden nog een mysterie. Er gaan geruchten dat zelfs de werknemers het niet weten en dat slechts een handjevol mensen écht de verhoudingen kent van deze mystieke saus.

Index

De burger is zo immens populair dat er zelfs een economische index naar vernoemd is. De burger is wereldwijd verkrijgbaar en hierdoor kunnen mensen berekenen hoe het gesteld is met de koopkracht aan de hand van de prijs van de Big Mac. De index maakt een vergelijking tussen de verschillende valuta’s en de Amerikaanse Dollar.

McCoins

Vandaag, op 2 augustus, gaat McDonald’s de verjaardag vieren en dit doen ze door in veel landen gratis exemplaren weg te geven. Ook Nederland staat op dit lijstje. Vanaf vandaag worden er dan ook McCoins uitgedeeld. In een bericht op Facebook legt McDonald’s uit dat je bij ieder Big Mac menu nu zo’n coin kunt krijgen. Er zijn in totaal vijf verschillende coins te krijgen. Elk van deze coins is een Big Mac waard bij het volgende bezoek aan McDonald’s.

Lees ook: Krokante Franse frietjes van de McDonalds®? Dít is het geheime recept

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wikipedia, Facebook | Beeld: Staszewski, wikimedia commons