08 februari 2023
Yentl Feenstra

Liefde gaat door de maag!

Is het gezegde echt waar? In aanloop naar Valentijnsdag nam Time2play de proef op de som en vroeg aan 1016 Nederlanders wanneer de vlam volgens hen nou écht in de pan slaat – of het vuur juist razendsnel uitdooft natuurlijk. En het antwoord zal je verbazen! 

Kookkunsten

Veel mensen hebben een ‘lijstje’ waar zijn of haar partner aan moet voldoen. Of dit ook altijd werkelijkheid wordt is een tweede, maar het liefst vinken we zoveel mogelijk punten af. Naast intelligentie, humor, ambitie – en een reeks andere veelvoorkomende wensen – blijkt dat het gros van de Nederlanders, namelijk 52 procent, afknapt op een partner die niet kan koken. Oei, dat wordt oefenen voor de singles onder ons! Om je een beetje gerust te stellen: 75 procent van de mensen is gelukkig wel tevreden over de kookkunsten van hun partner.

Het ultieme gerecht

De grote vraag is natuurlijk met welk gerecht de vonk dan echt overslaat. Wij hadden het stiekem wel verwacht, maar met pasta heb je dus de meeste kans om punten te scoren en het hart van je geliefde te veroveren! Met 21 procent staat de Italiaanse topper op nummer één. De gevorderde chef’s onder ons kunnen zich wagen aan een biefstuk, want die doet het ook erg goed. Heb je nou nul keuken-skills, verras hem of haar dan gewoon met chocola. De welbekende zoetigheid staat op een goede tweede plek én er hoeft geen enkel fornuis aan te pas te komen.

Lees ook: Valentijnsdag: 5 romantische recepten van Kookfans

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: 24Kitchen,  Time2play | Beeld: Pixabay