Yentl Feenstra

Hiermee scoor je punten op Valentijnsdag

Valentijnsdag staat voor de deur! Liefde gaat door de maag, en daarom spenderen we graag wat uurtjes in de keuken om onze geliefden te verrassen. Waar de een uitpakt met een compleet diner, doet de ander iets kleins, zoals een ontbijtje op bed of zelfgemaakte taart. Waar je ook voor kiest, met deze toevoeging zit je gebakken op Valentijnsdag. 

Hartvormige aardbeien

Toppings, toppings, toppings. Zo maak je dat ene gerecht écht aantrekkelijk voor het oog. Op Valentijnsdag kies je uiteraard voor aardbeien – want kleur van de liefde – om het geheel wat op te leuken. Om helemaal punten te scoren bij je geliefde, snij je deze in de vorm van een hart. Of je nu van plan bent om pannenkoeken, wafels, een fruitsalade of een cake te maken, hartvormige aardbeien zijn dé manier om in een handomdraai een beetje liefde toe te voegen aan je gerecht!

Zo ga je te werk

Zoek om te beginnen aardbeien die al een hartvorm hebben. Dit kan het gemakkelijker maken om de hartvorm te creëren door de natuurlijk vorm van de aardbei te gebruiken. Was dan je aardbeien grondig. Je wilt – als je tenminste nog een tijdje van hem of haar wilt genieten – ervoor zorgen dat je geen pesticiden of andere substanties op de aardbeien krijgt. Aardbeien staan namelijk op de Dirty Dozen-lijst, wat betekent dat ze vaak het grootste risico lopen op pesticiden. Omdat er bij een aardbei geen huid te verwijderen is, gaan deze direct door naar de vrucht. Verwijder vervolgens de bladeren en halveer ze in de lengte. Leg de aardbei plat neer en snij aan de bovenkant een sierlijk driehoekje eruit, zodat de aardbei een hartvorm krijgt. Whoop! Gegarandeerd succes! Van ons krijg je alvast een tien for the effort.

Ben je enthousiast geworden over dit idee? Denk dan ook eens na over welke ingrediënten je nog meer naar de vorm van een hart zou kunnen omtoveren.

Lees ook: Valentijnsdag: 5 romantische recepten van Kookfans

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Hiloved | Beeld: iStock