Jaimy Boer

Handig om te weten!

Wanneer je vrienden of familie ontvangt die een stuk verder weg (of zelfs in het buitenland) wonen, is het fijn om hen een klein cadeau te geven. Een aandenken aan hun bezoek aan jou en jouw stad of dorp. Hieronder vind je enkele leuke en originele food cadeaus die je kunt geven.

1. Een lokale delicatesse

Als er één ding is dat iedereen lekker vindt, dan is het wel eten! Een leuke manier om jouw gasten te verwennen is door ze een lokale delicatesse mee te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stukje kaas of worst uit de regio? Of een potje honing of jam gemaakt met lokale producten? Deze kleine cadeautjes zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel origineel. 

2. Een recept van jouw favoriete gerecht

Wil je ze iets unieks geven waar ze ook nog wat aan hebben? Geef ze dan jouw recept van jouw favoriete gerecht mee. Zo kunnen ze het thuis nog eens proberen te maken en hebben ze ook nog eens een aandenken aan jou en jouw kookkunsten. Denk bijvoorbeeld aan een recept voor speculaas of een lekkere stamppot.

3. Een borrelbox

Wil je ze echt verwennen dan is een borrelbox als cadeau natuurlijk ook erg leuk tijdens hun verblijf (of om mee te geven). Dit is ook een leuk cadeau voor eventuele kinderen die mee op vakantie zijn. Zorg er wel voor dat je weet of er allergieën zijn, zodat je hierop kunt inspelen.

4. Een cadeaubon voor een lokale winkel

Wanneer jullie net iets meer tijd hebben, is het leuk om ze een cadeaubon te geven voor een lokale winkel. Zo kunnen ze zelf wat lekkers halen bij de bakker of een leuk souvenir uitzoeken bij de plaatselijke winkeltjes. 

5. Een etentje in een lokaal restaurant

Als je echt wilt uitpakken, geef je gasten dan een cadeaubon voor een etentje in een lokaal restaurant. Zo kunnen ze genieten van een heerlijke maaltijd terwijl ze nog even verder kunnen kennismaken met de stad of het dorp waar ze verblijven. Dit is natuurlijk wel een iets duurder cadeau, maar dan heb je ook wat (een beleving en een blijvende herinnering).

Lees ook: ‘Jarcuterie’ is hét coronaproof borrelplankje dat je nodig hebt

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Charles | Beeld: Pexel