02 februari 2018
Robby

Altijd trek? Het kan met je rug te maken hebben

Wij kunnen altijd wel eten. Ontbijt net achter de kiezen? Doe ons maar een koekje! Na het eten een zak chips? Geen probleem. Lekkere snack-trek is herkenbaar voor veel mensen en heeft doorgaans geen gekke oorzaak, maar het kán te maken hebben met je rug. 

Klinkt raar, maar volgens onderzoek bestaat er een verband tussen altijd snaaien en rugklachten.

Yale School of Medicine
De Yale School of Medicine verrichte onderzoek naar de link tussen zenuwen in een pijnlijke rug en obesitas. Wat bleek? Wanneer je last hebt van een zere rug kunnen de zenuwen in je hersenen de pijn verwarren met honger. Hierdoor heb je sneller last van vreetbuien en geniet je minder van je eten. De kans is groot dat als de pijn in je rug aanhoudt je even later alweer trek hebt.

Verminderen
Hoe kan je nu de eetbuien verminderen? Volgens de onderzoekers kan dat in drie stappen:

  1. Rek en strek: verminder je rugpijn door wat rek-en strekoefeningen te doen.
  2. Koffie: ben jij een echte theeleut? Overweeg dan eens een kopje koffie. Het drinken van een kopje koffie kan ervoor zorgen dat je lichaam pijn minder snel verwart met honger.
  3. Supplementen: je kan je eetbuien verminderen door voedingssupplementen te slikken. Een Q10-supplement helpt je bij het stabiliseren van je energieniveau, waardoor je minder snel trek hebt.

Blijf je last houden? Breng dan eens een bezoekje aan de huisarts!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash