22 januari 2018
Sabine

Op dít tijdstip kun je het beste ontbijten

Het ontbijt overslaan is niet bepaald een puik plan, dat weten we. Dus we lepelen braaf die muesli naar binnen of zetten onze tanden in een verantwoord belegd broodje. Maar wat is nu de beste tijd om ’s ochtends je ontbijt naar binnen te werken?

Ook voor de lunch en het avondeten zijn de ‘perfecte tijden’ vastgesteld.

Ontbijt
Alle afvallers willen zoveel mogelijk gewichtsverlies bewerkstelligen op een verantwoorde manier. De juiste hoeveelheid van het juiste voedsel eten is een goede eerste stap, maar het tijdstip waarop je eet is ook erg belangrijk. Volgens onderzoek is het tijdstip waarop je ontbijt, luncht en je avondeten nuttigt de sleutel naar het afvalsucces. 

Tijdstip
Het ideale tijdstip om te ontbijten is volgens onderzoek iets na 7 uur ’s ochtends, namelijk 7:11. Heb je een baan waarbij je zelf kunt bepalen wanneer je daarnaast eet? Dan kun je het beste tussen half 1 en 1 uur lunchen. De beste tijd om vervolgens het avondeten te eten is tussen 6 en half 7 in de avond. Wil jij je lunch en avondeten echt op precies het perfecte tijdstip eten? Nuttig je lunch dan om 12:38 en je avondeten om 18:14.

Onderzoek
Het dieetbedrijf Forza Supplements ondervroeg 1000 mensen die aan het afvallen waren wat het ideale tijdstip voor hen was om af te vallen. Bovenstaande tijden zijn gebaseerd op hun ervaringen. Het bedrijf ging er niet op in waarom deze tijdstippen zo goed werken. Ook werd achterwege gelaten hoe laat de afvallers opstaan. Toch is het best leuk om te weten. Als die tijden werken voor die 1000 mensen, dan kan het zeker geen kwaad om het ook eens te proberen, toch?

Lees ook: Zo maak je gezonde ontbijtmuffins

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Daily Mail | Beeld: Pixabay