30 september 2021
Sanne

Zo draag je op een makkelijke en lekkere manier bij in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen

Met de nieuwe stamp- en stoofpotjes van Oma’s Soep kun je de wereld een beetje minder eenzaam maken. En dat met makkelijk, snel en vers eten. Deze maaltijden zitten bomvol vitamines en zijn ideaal om na een lange werkdag ‘even snel’ op te warmen. 

Eenzame ouderen

Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem. Bijna de helft van alle 1,4 miljoen ouderen voelt zich regelmatig eenzaam. De verwachting is dat dit de komende twintig jaar zal verdubbelen. Oma’s Soep, bekend van de verse en gezonde soepen, zet zich hiervoor in. Zij organiseren bijvoorbeeld soep-aan-huis en gezellige kookdagen met ouderen en studenten. Naast een hoop gezelligheid, worden er gerechten bomvol vitamines klaargemaakt. Tijdens kookdagen worden ook zoveel mogelijk overgebleven groenten gebruikt om voedselverspilling tegen te gaan. Een prachtige win-win situatie, dus!

Stamp- en stoofpotjes

Deze week lanceert Oma’s Soep nieuwe stamp- en stoofpotjes. Bereid naar recepten van oma’s die heerlijk kunnen koken. Met de opbrengst van deze maaltijden worden activiteiten voor eenzame ouderen georganiseerd. Er zijn twee nieuwe Oma’s Stamppotjes: andijvie met Hollandse gehaktbal, zilveruitjes en opa’s jus en boerenkool met rookworst, rode kool en opa’s jus. De twee nieuwe Oma’s Stoofpotjes zijn suddervlees met Hollandse groenten met laurier en bosui en een vegetarische variant met wilde paddenstoel bourguignon met knolselderij en tijm.

Luchtige manier

Met het verkopen van de soepen, stamp- en stoofpotjes wil Oma’s Soep op een luchtige manier aandacht vragen voor een belangrijk onderwerp: eenzaamheid onder ouderen. Wanneer je maaltijden van Oma’s Soep koopt, draag je hier op een makkelijke manier aan bij.

Lees ook: Wil je proeven: Ben & Jerry’s komt met nieuwe (vegan) smaak

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Oma’s Soep