29 september 2021
Sanne

Ideaal voor de kleine magen

De rookworst is, naast de roze tompouce, hét icoon van de HEMA. We eten het geliefde stukje vlees graag bij de stamppot of als tussendoortje wanneer we in de stad zijn. Voor iedereen die het reguliere formaat iets te groot vindt, heeft de winkelketen een oplossing gevonden. Ze lanceren namelijk de mini rookworst!

Rookworst

De HEMA-rookworst is een begrip in Nederland. De worst wordt al sinds 1936 gemaakt en mag dus met recht een klassieker worden genoemd. Dat hij geliefd is, zien we ook terug in de verkoopcijfers. Er gaan namelijk maar liefst 10 miljoen rookworsten per jaar over de toonbank. De afgelopen jaren heeft de winkelketen al heel wat nieuwe varianten geïntroduceerd. Zo hadden ze al eens een magere en pittige rookworst, maar ook een biologische variant en natuurlijk de vegetarische ‘ookworst’.

Mini-variant

Nu breidt HEMA het rookworst-assortiment opnieuw uit met twee varianten. Naast de mini rookworst lanceren ze ook de ookworst groente. De mini rookworst is een exacte kopie van de klassieker, maar dan een stukje kleiner. De mini worst is 100 gram en kost €1,50. Lekker als tussendoortje of snijd hem in stukjes en serveer bij de borrel.

Ookworst groente

Ook de vega’s onder ons kunnen hun hart ophalen met een nieuwe variant van de ookworst. Deze is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel en vrije uitloopei- en erwteneiwit. Voeg daaraan een portie rode biet, wortel, ui en paprika toe en de ookworst groente is geboren. Deze nieuwkomer van 250 gram scoor je voor €2,50 bij jouw favoriete HEMA.

Lees ook: Hondenbezitters opgelet: Hema verkoopt nu tompouce voor honden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav | Beeld: iStock