28 september 2021
Sanne

Houd je ijslepel maar in de aanslag

Goed nieuws voor alle ijsliefhebbers, en in het bijzonder de veganisten en flexitariërs onder ons. Ben & Jerry’s komt namelijk met een gloednieuwe vegan ijssmaak. Deze smaak heeft de heerlijke toppings die we van de ijsmakers gewend zijn, maar dan zonder de zuivel. Wij rennen alvast naar de supermarkt! 

Vegan smaak

We hebben het over de Non-Dairy Salted Caramel Brownie, een perfecte combinatie van zoet en zout. De smaak bevat Fairtrade vegan karamelijs met swirls van gezouten karamel en de welkbekende stukjes brownie. Het karamelijs is gemaakt op amandelbasis, waardoor het ijs heerlijk romig en smaakvol is.

Bijzondere brownies

De brownies in het ijs dragen een bijzonder verhaal met zich mee. Deze worden namelijk gemaakt in de Greystone Bakery in het Amerikaanse Vermont. In die bakkerij krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om een nieuw leven op te bouwen. De visie van Ben & Jerry’s past hier dan ook perfect bij: “We don’t hire people to bake brownies, we bake brownies to hire people.”

Non Dairy ijs

Ben & Jerry’s Non-Dairy Salted Caramel Brownie is niet de eerste vegan ijssmaak die de makers op de markt brengen. Het Non Dairy assortiment van de ijsmakers bestaat inmiddels uit een aantal heerlijke smaken. Dit ijs is allemaal Fairtrade en wordt allemaal gemaakt op basis van amandelen. Ze zijn allemaal vegan gecertificeerd en bevatten geen gemodificeerde ingrediënten. Maar uiteraard bevatten ze wel een hele hoop chunks en swirls, zoals we dat van Ben & Jerry’s gewend zijn.

De nieuwe vegan smaak is vanaf 28 september exclusief verkrijgbaar bij de Ben & Jerry’s Ice Cream Shop via Ubereats. Vanaf 4 oktober is het ook bij alle supermarkten te koop.

Ook lekker: Recept: zo maak je zelf Liefmans-ijs

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: iStock