21 juni 2023
Yentl Feenstra

Waar kunnen we ons aanmelden?

Als je de hoop op het vinden van de baan van je dromen bijna hebt opgegeven, hebben we goed nieuws voor je! Je moet alleen wel even naar Amerika verhuizen… Het Center for Dairy Research in Wisconsin heeft een geweldige, nieuwe onderzoekspositie (ha!) aangekondigd waarvoor je de hele week kaas, pizza en ander voedsel moet proeven.

Droombaan alert

Bij deze baan in Wisconsin kun je voor 15 dollar per uur de hele dag doen wat je leuk vindt. “Het Centrum is op zoek naar mensen met een passie voor alle soorten voedsel, maar vooral kaas, pizza en andere zuivelproducten”, luidt een beschrijving van de functie. “Als je eenmaal bent aangenomen, leiden we je op om deel uit te maken van een groep deskundige proevers die in staat zijn om hun zintuiglijke ervaring verbaal te beschrijven op basis van uiterlijk, textuur en smaak voor onderzoeks- en ontwikkelingsdoeleinden. Panelleden kunnen verwachten dat ze ongeveer 24 kaasmonsters en 12 pizza’s per week zullen proeven.”

Functie eisen

Voor wie denkt dat de baan een beetje cheesy is, heeft het mis. Want hoewel het proeven van pizza’s en diverse kazen een groot deel van het werk is, zul je wat extra werk moeten verzetten. Degenen die zijn gekozen om als beschrijvend ‘sensorisch panellid’ te dienen, moeten een breed scala aan voedingsproducten beschrijven, deelnemen aan paneldiscussies, trainingsdiscussies bijwonen en meer. Wie ein-de-lijk zijn of haar droomcarrière wil najagen, kan op de website van de University of Wisconsin-Madison solliciteren.

Lees ook: Aha: dit zijn de populairste pizza’s in Nederland

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels