13 april 2023
Yentl Feenstra

Goed nieuws voor alle haver-fans!

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om zuivelproducten uit het voedingspatroon te schrappen. Melk en andere zuivelproducten kun je vervangen door plantaardige melk, zoals havermelk. De plantaardige drank heeft veel gezondheidsvoordelen en is natuurlijk beter voor onze planeet. Ben jij zo iemand die in je favoriete koffietentje standaard een havercappu besteld? Dan kun je nu je hart ophalen, want sinds kort kun je pancakes met havermelk in de supermarkt krijgen!

Voordelen van haver

Zoals de naam al doet vermoeden is havermelk een product dat afkomstig is van haver. Mensen die een veganistisch dieet volgen vervangen melkproducten door plantaardige melk. Vaak kiezen ze dan voor melk gemaakt van havermout, omdat hier niets dierlijks in zit. Ook heeft de drank vele voordelen voor mensen met een lactose-intolerantie. Maar, wist je dat havermelk voor iedereen gezondheidsvoordelen heeft? Zo helpt het bij een opgeblazen gevoel, houdt het je suikerwaarden onder controle, is het cholesterolverlagend en verbetert het de spijsvertering. Last but not least: het is een bewustere keuze voor de planeet! Door het gebruik van haverdrank in pancakes bijvoorbeeld, wordt maar liefst 25% op CO2e-uitstoot bespaard vergeleken met die van koemelk.

Pancakes met havermelk

Je kunt nu dus pancakes met havermelk in de supermarkt krijgen. OaYeah! Dit is niet alleen een gelukskreet, maar ook de naam van het nieuwe merk pannenkoeken – die natuurlijk is ontleend aan het hoofdingrediënt: havermelk. De eerste en enige kant-en-klare pancakes die gemaakt zijn van havermelk zijn verkrijgbaar in grote pancakes en fluffy pancakes in American pancake-formaat én kun je dus sinds kort bij jou om de hoek gewoon krijgen. Bijkomend voordeel: ze bevatten 45% minder suiker en 45% minder verzadigde vetten dan ready-to-eat pancakes gemaakt van koemelk.

Lees ook: Recept: gezonde havermoutpannenkoeken

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: ©OaYeah!, archief Kookfans | Beeld: ©OaYeah!