Redactie Kookfans

Een heus kaassouffleest!

Zoals we al eens eerder stelden: iedereen houdt van een goede snack op z’n tijd. Ook wij zijn groot fan van de snackbar en dan met name van de kaassoufflé – want heerlijk, die gesmolten kaas binnen dat krokante jasje. Loopt het water je spontaan in de mond bij het horen van het woord kaassoufflé? Dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt de kaassnack binnenkort ongegeneerd de hele avond eten tijdens een vijfgangen diner!

Haute friture

Als je ons vraagt wat de beste frituursnack is, antwoorden we zonder aarzelen: de kaassoufflé (het liefst op een wit bolletje). Toch merken we dat de kaassoufflé een beetje het ondergesneeuwde kind in de frituurvitrine is. Daar komt verandering in dankzij de Amsterdamse zaak Brouwerij de Eeuwige Jeugd en sterrenchef Ron Blaauw. Hier eet je binnenkort een vijfgangen kaassoufflé diner!

En van het menu, vijf soorten kaassoufflés bereid door de Ron Gastrobar Groep, ga je echt watertanden:

1. Geitenkaassoufflé za’atar

Tel Aviv chopped salad, tahini en gezouten citroen.

2. Burrata kaassoufflé

Rucola, cherry tomaten , parmezaan en balsamico.

3. Blauwekaassoufflé

Mosterdsla, walnoten en zilverui.

4. Truffelkaassoufflé

Gebakken bloemkool, rauwe bloemkool en gebakken bloedworst.

5. Klassieke Kaassoufflé

Pindasaus en atjar.

De details

Het Kaassouffleest van Brouwerij de Eeuwige Jeugd is de opvolger van het succesvolle Frikandellen Festijn dat vorig jaar plaatsvond. Het Kaassouffleest vindt plaats op 16 en 17 mei en begint tussen 18:30 en 19:00. Vervolgens krijgt je tot 22:00 kaassoufflés geserveerd tussen de brouwketels in het voormalig ketelhuis van de Bijlmerbajes. De ticketverkoop start op 17 april om 12:00.

Ook lekker: Let op! Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor deze kaassnack van Albert Heijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Upcoming | Beeld: Pexels