26 september 2022
Jaimy Boer

Donuts met een WOWfactor

Op naar de Albert Heijn, want daar vind je nu de gebakken donuts van Sunt. Deze lekkernijen zijn gemaakt van geredde bananen en zijn niet gefrituurd. Hierdoor bevatten ze 50% minder vet*, zijn ze vegan, palmolievrij en veel voedzamer. Jummie! 

Baked donuts

Sunt is het eerste bedrijf wereldwijd dat gebakken donuts op grote schaal introduceert en laten ze zien dat zélfs de traditionele donut – die van origine van de Hollandsche oliebol afstamt – een stuk duurzamer en verantwoorder kan. Het resultaat: een eigentijdse variant die ook nog eens future-proof is.

Geredde banaan

De donuts bestaan uit maar liefst 30% ‘geredde banaan’. Dit zijn bananen die vanwege cosmetische redenen vernietigd zouden worden. Dit merk je overigens niet aan de smaak. Daarnaast zijn de baked donuts niet alleen vegan, maar ook stukken minder vet, palmolievrij, tegen voedselverspilling én minstens zo lekker als andere donuts. Dus goed voor de wereld, en voor jou!

Donuts sunt

Waar kun je ze kopen?

Wil jij deze verantwoorde lekkernijen proeven? Ze zijn verkrijgbaar in de smaken Lemon Poppy Seed en Caramel Pecan, en zijn vanaf vandaag landelijk verkrijgbaar bij Albert Heijn. De donuts kosten 2,99 euro voor 2 stuks. Voortaan kunnen we guilt-free genieten van zoete donuts, heerlijk!

*De baked donuts bevatten 50% minder vet dan reguliere, gefrituurde en gecoate donuts. 

Lees ook: Zuivelhoeve brengt Boer’n yoghurt met Licor 43 terug

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Sunt