Voor bij de stamppot: HEMA komt met rookworstspeciaalbier

26 september 2022
Jaimy Boer

Worst bier ever?

Laat het maar aan HEMA over om met de meest bijzondere smaken speciaalbier te komen. Dronken we vorig jaar nog tompoucebier, is het deze keer de rookworst die de hoofdrol speelt. Enne, volgens het warenhuis is dit hét drankje voor de herfst. 

Rookworstweizen

Het seizoen van regenachtige dagen en vallende bladeren is begonnen, en dan is een bord stamppot natuurlijk onmisbaar. Uiteraard eten we die met een lekkere rookworst, en dankzij HEMA hebben we daar nu ook het perfecte drankje voor. Samen met vandeStreek-bier hebben ze namelijk een Rookworstweizen ontwikkeld.

Speciaalbier

Door het gebruik van gerookte mout heeft het bier de smaak van de bekende HEMA rookworst. Of het nu een gat in de markt is of juist voor de grap is uitgebracht, origineel is de smaak zeker. Volgens HEMA is-ie lekker voor bij de borrel of boerenkool met (r)ookworst. Die combinatie zien wij wel! We zijn vooral benieuwd of we de smaak van rookworst erin kunnen vinden, al valt er op de website te lezen dat de rook er subtiel in zit.

Waar te koop?

Wil jij deze bijzondere smaak proberen? De rookworstweizen speciaalbier is los verkrijgbaar in de winkel en als 4-pack te bestellen via de webshop voor 10 euro. Het bier bevat 5,5 procent alcohol. Geen 18? Geen alcohol.

Lees ook: Nieuw in de schappen: ‘s werelds eerste baked donut van geredde bananen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: HEMA | Beeld: HEMA, iStock