06 april 2018
Sabine

En het is nog lekker ook

Medicijnen kunnen letterlijk levens redden, maar toch grijpen we het liefst niet al te snel naar pilletjes. Een kleine ontsteking is vervelend, maar het is een gezonde reactie van ons lichaam om een infectie tegen te gaan. Wil jij je ontsteking zo snel mogelijk verhelpen? Dan is er bepaald eten dat je een duwtje in de juiste richting geeft.

Vooropgesteld: soms zijn medicijnen wél nodig om je ontsteking onder controle te houden. Houd je ontsteking langere tijd aan of doet het erg pijn? Ga dan altijd naar de dokter!

Een overzichtje van enkele natuurlijke ontstekingsremmers:

Paprika’s

Met name rode paprika’s zijn rijk aan antioxidanten en vitamine C. De paprika is daarom een uitstekende groente om je gezondheid op peil te houden. De groente bevat ook capsaïcine, dit gaat ontstekingen tegen en het kan zelfs de pijn van een ontsteking verlichten.

Peren

De peer is een vezelrijk fruit en is daarom de perfecte vrucht om de bloeddruk en het cholesterolgehalte laag te houden. Volgens HLN is er zelfs een onderzoek dat aantoont dat de consumptie van peren de kans op hart- en vaatziekten verlaagt.

Makreel

Een keer per week visdag is helemaal niet zo’n raar idee. Met name wanneer makreel op het menu staat. Verscheidene vetzuren in dit stukje vis, waaronder omega 3, bestrijden ontstekingen in het gehele lichaam én deze vetzuren neutraliseren de ontsteking.

Granaatappelpitjes

Wellicht heb je ze nog nooit gehad, maar granaatappelpitjes zijn erg smakelijk en ook nog eens een bron van antioxidanten. Experts vermoeden zelfs dat punicalagin, een bepaald component die in de granaatappelpitjes zit, ontstekingen in het brein tegengaat.

Lees ook: Dit moeten (oudere) vrouwen eten om de kans op een beroerte te verminderen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pixabay