Christel

Lekker en leuk om te maken

Een van de eerste dingen waar we aan denken als iemand het over Popeye heeft is spinazie. Het strip- en tekenfilmfiguur maakte van spinazie niet slechts een groente die je van je moeder moest opeten, maar een wondermiddel om net zo stoer als Popeye door het leven te gaan. Daarom eten we nog steeds trouw elke week spinazie en proberen we de lekkerste recepten uit. Zo vonden we laatst het recept voor Popeye pesto tofu-scramble en het was om je vingers bij af te likken.

Wat heb je nodig voor 3 á 4 porties?

Voor de pesto:

  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram walnoten, getoast
  • 25 gram basilicum
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • snufje zout
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

Voor de tofu-scramble:

  • 400 gram tofu
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 gele ui, gesnipperd
  • snuf kurkuma
  • snuf knoflookpoeder
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper
  • 225 gram spinazie

Wat moet je doen?

Om de pesto te maken:

  • Doe de knoflook en walnoten in de blender en laat deze draaien voor 10 á 20 seconden.
  • Voeg de basilicum, olie, citroensap, zout en peper toe en laat de blender 1 á 2 minuten draaien tot je een egaal mengsel hebt.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat de blender een laatste keer even draaien.
  • Breng op smaak met peper en zout. Is de pesto te dik? Voeg wat extra olijfolie toe.

Om de tofu-scramble te maken:

  • Haal de tofu uit de verpakking en dep het droog met wat keukenpapier.
  • Leg wat keukenpapier op een bord leg daar de tofu op en leg op de tofu weer wat keukenpapier en leg daar nog een bord bovenop.
  • Doe wat zwaars (bijvoorbeeld een blik met soep) op het bord en laat de tofu ongeveer 10 minuten uitlekken.
  • Doe de tofu in een kom en trek dit met vorken uit elkaar zodat er een roerei structuur ontstaat.
  • Verwarm olie in een pan op een middelhoog vuur en fruit hier de ui in.
  • Voeg de tofu, kurkuma, knoflookpoeder, zout en peper toe en bak dit 2 minuten.
  • Roer pesto naar smaak en spinazie door de tofu en bak dit nog even mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Lees ook: Zo maakt Gordon Ramsay heerlijke maiskoekjes met yoghurtdip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: videostill YouTube