29 april 2022
Jaimy Boer

6. Torvehallerne, Kopenhagen

Bij een vakantie in Kopenhagen is Torvehallerne onmisbaar om naartoe te gaan. De overdekte markt herken je aan de strakke lijnen, felle kleuren en heel veel eten. Niet voor niets dat het is uitgegroeid tot een gastronomische hotspots die jaarlijks een hoop hongerige bezoekers trekt. Fijnproevers kunnen hier terecht voor verschillende streekproducten, maar is het ook mogelijk om lokale gerechten te proeven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TorvehallerneKBH (@torvehallernekbh)

7. Mercade de San Miguel, Madrid

De Spaanse gastronomie voel je pas echt bij de Mercade de San Miguel. Deze markt begon in 1916 als een levensmiddelenmarkt, maar nu is het – mede door het imposante gebouw – een plek waar locals graag naartoe komen voor Spaanse kwaliteitsproducten. Nog niet overtuigd? Dan kunnen de tien miljoen bezoekers per jaar je waarschijnlijk wel overtuigen.

8. Leadenhall Market, Londen

Iets dichter bij het hart van Londen vind je de aantrekkelijke Leadenhall Market. Deze markt is zowel binnen als buiten een magische plek. Zo magisch, dat hij zelf als inspiratie diende voor Diagon Alley in de Harry Potter-films. Niet alleen je smaakpapillen worden hier verwend, de plek en hotspots zijn een lust voor het oog. Je vindt er trendy bars, winkels en restaurants. Ook vind je er nationale en internationale keukens.

9. Old Spitafield Market, Londen

Dat Londen de plek is om gastronomisch te vertoeven, dat moge duidelijk zijn. Met maar liefst drie noteringen in de lijst, is het nog lastig om te kiezen waar je heen moet gaan. Old Spitafield is bijvoorbeeld weel heel anders dan de andere markten, en vind je hier een combinatie van hippe merken, vintage en streetfood. En dat onder een historisch dak. Ga op wereldreis met de verschillende keukens en laat je inspireren door de vele locals die er samen komen.

10. Kauppatori, Helsinki

Finland kent een hoop straatmarkten, maar de Kauppatori (wat marktplein betekend) in Helsinki is een van de belangrijkste markten. Het bekende plein grenst aan een kant aan de Oostzee en aan de andere kant ligt het stadspark Esplana. Omgeven door allerlei bezienswaardigheden, vind je hier de meest verse vis, Finse lekkernijen, bloemen en souvenirs.
Pagina 2/2

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Musement | Beeld: Unsplash, Markus Spiske