29 april 2022
Jaimy Boer

Een gastronomische wereldreis onder één dak

Wat je vakantiebestemming ook is: elke plek heeft zijn eigen karakter, tradities én keuken. Nu kun je ervoor kiezen om dit te ontdekken in een van de velen restaurants, maar het bezoeken van de lokale markten is veel leuker. Hier proef je de sfeer pas echt en krijg je een exclusief kijkje in de keuken van menig vakantiestad. Benieuwd waar je de populairste markten vindt? Lees dan verder!

Musement

Wil je het drukke leven ontvluchten en je onderdompelen in de lokale cultuur en tradities van een onbekende stad? Musement, het online boekingsplatform voor activiteiten, heeft je een handje geholpen en uitgezocht welke Europese markten het populairst zijn op Instagram. In onderstaande top 10 vind je de meest populaire markten van Europa – en ja, ook deze Nederland stad staat erbij!

1. Borough Market, Londen

In de wijk Southwark, dicht bij de Londen Bridge en de Tower of Londen, vind je de authentieke Bourgh Market. Deze overdekte, Victoriaanse markt is de beroemdste en oudste levensmiddelenmarkt van de stad. Met zo’n 130 handelaars, die Britse en internationale producten aanbieden, is het niet zo raar dat menig local hier graag komt.

2. La Boqueria, Barcelona

De markt in Barcelona is niet alleen bij locals erg in trek, ook toeristen zijn fan van deze topattractie. La Boqueria vind je aan de Ramblas van Barcelona, en is de markt sinds 1853 een feit in de Spaanse stad. Op zo’n 2.500 vierkante meter vind je meer dan 300 kraampjes die zorgen voor een kleurrijk geheel. Van de lokale Spaanse specialiteiten tot vlees en vis, groenten, fruit, specerijen en zelfs smoothies: La Boqueria staat met een reden op de tweede plaats.

3. Markthal, Rotterdam

De Markthal in Rotterdam doet aan schoonheid niet onder aan de rest van de hoge, imposante gebouwen van de stad. In de Markthal vind je maar liefst honderd kraampjes, vijftien winkels en acht restaurants. Hier krijg je niet alleen een kijkje in de Nederlandse keuken – van bitterballen tot oer-Hollandse kaas – maar ook de internationale keukens zijn goed vertegenwoordigd. Zo vind je er Zuid-Spaanse vis en Braziliaanse koffie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Markthal (@markthal)

4. Viktualienmarkt, München

De Viktualienmarkt was oorspronkelijk te vinden op de Marienplatz, maar verhuisde al snel naar het huidige gebouw om meer plaats te bieden aan verkopers. Tegenwoordig vind je de indrukwekkende markt in het kloppende hart van de stad, in een levendige ruimte van 22.000 vierkante meter met meer dan 140 stands. Hier kun je terecht voor verse, biologische en gastronomische producten en zelfs een hapje en een alcoholisch drankje.

5. Naschmarkt, Wenen

Als je de locals van Wenen zoekt, dan is de kans groot dat ze bij de Naschmarkt zijn. De markt biedt een groot internationaal culinair aanbod en daar komen steeds meer trendy eetgelegenheden bij. Op dit moment vind je er ongeveer 120 kraampjes en bars, een gezellige sfeer en de iconische zaterdagse vlooienmarkt. Dompel je onder in de Oostenrijkse specialiteiten of verrijk je culinaire grenzen met de verschillende keukens.

Pagina 1/2