Jaimy Boer

Dat scheelt je een hoop euro’s!

Merk je ook dat boodschappen steeds duurder worden? Sommige producten zijn flink in de prijzen gestegen en dat merk je zeker in de portemonnee. Met deze zes manieren wordt het bezuinigen op boodschappen een eitje. Lees gauw verder! 

1. Koop geen gesneden groente of fruit

Gemak dient de mens, maar tegenwoordig hangt daar ook een hoge prijs boven. Het kan je dus veel geld besparen als je ongesneden fruit en groente koopt. Je bent misschien wat langer bezig met snijden, maar je bespaart er wel een paar euro mee.

2. Controleer het etiket

Veel producten lijken veel op elkaar, maar zijn de prijzen uiteenlopend. Dit zie je vaak bij fruit, wat je zowel organisch als non-organisch kan kopen. Hoewel organisch vaak beter is, is dit wel een stuk duurder dan non-organisch. Dit zie je misschien niet aan de verpakking, dus controleer altijd het etiket goed.

3. Koop geen gemarineerd vlees

Net als gesneden groente of fruit, is gemarineerd vlees een stuk duurder dan vlees dat niet gemarineerd is. Het is dus veel goedkoper om je eigen marinade te maken en onbewerkt vlees hiermee te marineren. Dit scheelt in kosten, en je weet precies wat er in de marinade zit.

4. Kijk goed naar de houdbaarheidsdatum

Met name op verse producten zoals brood, vlees en melk vind je een houdbaarheidsdatum. Om voedselverspilling tegen te gaan, kun je bij deze producten beter kiezen voor producten met een langere houdbaarheidsdatum. Deze staan vaak achterin het schap.

5. Kijk goed naar de prijssticker

Op sommige producten worden prijzen aangeduid per ons. Hierdoor kan de prijs ineens een stuk hoger zijn bij de kassa. Let daarom goed op het prijskaartje en bereken van tevoren al hoeveel het kost. Dit scheelt je onaangename en dure verassingen. Zo makkelijk kan het bezuinigen op je boodschappen zijn!

6. Controleer het eten goed

Het is zonde als je thuiskomt en je eieren zijn kapot of je brood is beschimmeld. Vaak krijg je bij supermarkten je geld wel terug, maar het is beter om dit op voorhand al te checken. Zo hoef je eten niet weg te gooien en weet je zeker dat je waar voor je geld koopt.

Lees ook: Deze vijf woorden kunnen je helpen besparen op de boodschappen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Tara Clark