Muis geniet met volle teugen van crêpe in etalage Amsterdamse Nutellawinkel

10 oktober 2019

De muis smulde in de etalage van een Nutella-crêpe

Nutellawinkels vind je tegenwoordig overal in Amsterdam. Liefhebbers van zoete lekkernijen kunnen in deze winkels hun chocoladehart ophalen, aangezien elk product een flinke hoeveelheid Nutella bevat. Van crêpes tot Nutella-cappucino’s: toeristen zijn er gek op. Maar niet alleen toeristen brengen graag een bezoekje aan een Nutellawinkel…

Onlangs spotte een voorbijganger een andere liefhebber in de etalage.

Voorbijganger

Radio-dj en Twitteraar Vera Siemons liep langs de Nutellawinkel ‘Ice Twice’ en spotte de muis in de etalage. Meteen dacht Siemons eraan een klacht in te dienen bij de NVWA, maar het fotobestand bleek te groot om te versturen. Als alternatief bedacht de Twitteraar een filmpje te maken en dit op Twitter te delen. Niet geheel onverwacht ging deze video heel het internet over.

NVWA

Woordvoerder Paula de Jonge van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) neemt deze video enorm serieus. “Ongedierte, waar muizen onder vallen, mag niet in contact komen met voedsel dat later eventueel nog verkocht gaat worden. Muizen lopen over eten, ze urineren er overheen. Dat levert een direct gevaar op voor de voedselveiligheid – en daarmee voor de volksgezondheid”, geeft de Jonge aan.

Deuren sluiten

Volgens De Jonge hoeft dit niet te betekenen dat Nutellawinkel Ice Twice meteen haar deuren moet sluiten. Inspecteurs bepalen per individuele situatie of een horecazaak haar deuren moet sluiten. “Als de inspecteurs daar gaan kijken en de situatie ernstig genoeg vinden dan wordt de winkel ter plekke gesloten. Voor de zaak weer mag openen, moet men al het ongedierte uitroeien en er moet een toekomstplan komen om te zorgen dat het schoon blijft”, aldus De Jonge.

Lees ook: Jawoord tussen de frituurpannen: ‘Trouwen in McDonald’s kan vanaf 350 euro’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Flickr, Marco Verch