10 september 2018
Christel

De meningen over de mosterdpizza zijn verdeeld

Een van de basisingrediënten die we altijd gebruiken als we pizza maken, is toch wel tomatensaus. De toppings variëren nogal, maar de tomatensaus doen we er altijd op. Hoewel, wellicht wordt het tijd om een nieuwe saus te proberen, want mosterdpizza maakte dit weekend heel wat los op social media. 

Eens wat anders…

Mosterdpizza

De New Yorkse pizzeria Lions & Tigers en & Squares heeft een verhitte internetdiscussie gestart. De pizzeria plaatste een behind-the-scenes filmpje op social media van het proces hoe hun Detroit-style pizza wordt gemaakt. In plaats van tomatensaus wordt de pizza gemaakt met een royale hoeveelheid mosterd. Ook wordt de pizza royal belegd met toppings. Dat de pizzeria mosterd gebruikt in plaats van tomatensaus, maakte vele tongen los op social media.

Mosterd versus tomatensaus

Mosterd en kaas zijn niet per se vreemden van elkaar. Zo eten sommige mensen dolgraag een blokje kaas met een beetje mosterd en verkopen de meeste supermarkten ook mosterdkaas. Toch zien veel Twitteraars een pizza met mosterd als saus, niet zitten. “Dat is iets wat niet op een pizza hoort”, schrijft een. Een ander zegt weer: “Ik eet nog liever ananas op mijn pizza.” Anderen laten weten verbaasd de reacties te lezen, omdat zij hun pizza al járen met mosterd eten. Ook zijn er mensen die laten weten ervoor open te staan om het een keer te proberen.

Bekijk hieronder hoe de heuse mosterdpizza wordt gemaakt. Zou jij het willen proberen?

Lees ook: Ontbijten met pizza? Het kan met deze omeletpizza

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: People | Beeld: videostill