26 maart 2019
Maayke

3. Broodtrommel

Net als de plastic waterflesjes zijn ook de ouderwetse broodtrommels een stuk milieuvriendelijker. Tegenwoordig zijn de broodtrommels ook nog eens hip, schoon en herbruikbaar. Wat willen we nog meer?

2. Stukken zeep

Heb je op het aanrecht een plastic zeeppompje staan? Dan is het wijs om deze te vervangen voor een ouderwets stuk zeep of een herbruikbare zeeppomp. In veel winkels en supermarkten zijn stukken zeep gemakkelijk te verkrijgen. Een slimme manier om plastic in het huishouden te verminderen.

1. Zelfgemaakte afwasmiddel

Wist je dat het supermakkelijk is om je eigen afwasmiddel te maken? Op deze manier hoef je nooit meer flessen afwasmiddel in de supermarkt te kopen! Het enige dat je nodig hebt is 500 milliliter kokend heet water, 10 gram fijngeraspte zeep (Marseillezeep) en 200 gram schoonmaaksoda. Doe de geraspte zeep in een kom en giet hier het kokende water over. Roer door tot de zeep is opgelost en voeg de soda toe. Wil je een geur toevoegen aan je afwasmiddel? Dan kun je nu een paar druppels etherische olie aan het mengsel toevoegen. Laat het afwasmiddel een nacht staan. Roer de volgende dag de mix los met een garde en giet het mengsel in een lege fles met behulp van een trechter. Schud voor ieder gebruik de fles goed en je hebt uitstekende zelfgemaakte afwasmiddel in huis!

Pagina 2/2

Lees ook: Blijkbaar gebruiken we een blikopener al ons hele leven verkeerd!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Leuke Geit, Hetkanwel | Beeld: Pxhere