Een blikopener kan beter op deze manier gebruikt worden om een blikje te openen

Maak jij vrijwel je hele leven al gebruik van een blikopener om blikjes te openen? Dan is deze lifehack wat voor jou! Want blijkbaar gebruiken we een blikopener ons hele leven al verkeerd. De video in dit artikel laat zien hoe je het juist wél moet doen. Geloof ons, dit scheelt je straks een hoop gedoe in de keuken!

Maak jij blikken op de juiste manier open met een blikopener?

Blikopener schoonmaken

Voor velen is een blikopener onmisbaar in de keuken. Het ding werkt hartstikke goed om blikjes tomaat, soepen of ander ingeblikt voedsel mee te openen. Wist je dat het verstandig is om je opener regelmatig goed schoon te maken? Na elk gebruik zitten de tandwielen van de opener namelijk vol met bacteriën. In dit artikel lees je hoe je op een effectieve manier al deze bacteriën verwijdert van een opener van blikken.

Lifehack

Dan nu dé lifehack waar we allemaal op hebben gewacht, want hoe maak je dan wél een blik op de juiste manier open? Let maar eens goed op hoe je de opener met de tandwielen op de rand van het blik zet. Zet je deze staand, met één tandwiel boven en één tandwiel onder de rand van het blik? Dan is het je vast al eens overkomen dat je met moeite het losgemaakte deksel uit het blik krijgt. Probeer daarom eens om de opener op de rand horizontaal te leggen. Zorg dat één tandwiel aan de binnenzijde van de rand en de het andere tandwiel aan de buitenzijde terecht komt. Wanneer je op deze manier het blik open maakt, komt de gehele rand van het blik mee los en kun je veel makkelijker het deksel van het blik verwijderen!

Bekijk hier de video om de handige lifehack met de blikopener te zien:

Lees ook: Geen blikopener in huis? Zo open je een blik met een lepel

Deze lifehack bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube, Brico SympaBeeld: Videostill