28 februari 2019
Tjitske

Wanneer is de laatste keer dat je je messenblok hebt schoongemaakt?

Een doekje over het aanrecht halen, de koelkast grondig soppen, de gootsteen ontsmetten… Het is belangrijk dat de keuken goed wordt schoongemaakt, want je bereidt er tenslotte je eten. Is het een vieze bende, dan kun je al gauw bacteriën verspreiden en zelfs ziek worden. Maar, wanneer heb je je messenblok voor het laatst gereinigd? Heb je dat ooit weleens gedaan? En hoe maak je zo’n houten onding schoon? Wij leggen het uit.

Misschien wordt het tijd om je messenblok een keer onder handen te nemen.

Schoon

We begrijpen de logica, waarom zou je iets schoonmaken waar je schone spullen in stopt? Je messen zijn tenslotte afgewassen voordat je ze terug in het blok zet. Maar, iedere keer als je een mes eruit haalt of er weer in doet, komt er stof en vuil in de dunne gleuven. Je bestekla blijft tenslotte ook niet schoon, ook al stop je er alleen schoon bestek in! Door dit stof en vuil kan er een vettig laagje ontstaan waardoor je messen dus eigenlijk vuil uit het blok komen. Niet erg aantrekkelijk om daar je groente mee te snijden…

Schoonmaken

Omdat de gleufjes in een messenblok zo smal zijn, kun je hem niet gewoon afwassen of met een doekje erbij langs gaan. Pak daarom de stofzuiger erbij en gebruik een dun opzetstuk om de kruimels uit de gleuven te zuigen. Wil je er echt zeker van zijn dat je al het stof en vuil verwijdert? Pak dan een dunne rager en borstel hiermee al het vuil en stof uit de gleuf. Nu weet je echt zeker dat je messenblok weer schoon is!

Niet doen

Je messenblok is waarschijnlijk gemaakt van hout. Ga daarom niet aan de slag met afwasmiddel, want dit laat een vettig laagje achter waardoor het blok alleen maar meer vet en vuil aantrekt. Houd het messenblok schoon en droog. Klop, zuig of veeg af en toe kruimels en vuil eruit en je hoeft je nergens zorgen over te maken.

Wist je dat je Kookfans ook op Instagram kunt vinden?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Heb je al op onze nieuwe website ge-caken? ? #kookfans #cake #coffee #koffie

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl) op

Lees ook: Wat is gezonder: koffiepads of de ouderwetse filterkoffie?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels