Tjitske

Welke wijn is de beste keuze als je op dieet bent?

Hoewel we zo hard ons best doen om ons lichaam te accepteren voor wat het is, kan het soms toch gezonder zijn om een paar pondjes af te vallen. Daarvoor met je op je calorie-inname letten, waardoor alcohol niet de beste keuze is. Wil je toch gezellig mee kunnen borrelen en een wijntje drinken? Dan kun je het best voor deze wijn kiezen.

Zo kun je ook een wijntje drinken als je aan de lijn bent.

4. Rosé

Je kunt best een rosé’tje drinken, maar kijk wel uit welke je kiest. Zoetere varianten bevatten vaak veel toegevoegd suiker, dus een droge variant is beter voor de lijn. Rosé’s waar ‘blush’ op staat zijn vaak zoeter, dus ga die liever uit de weg.

3. Rode wijn

Als je voor rode wijn gaat, kies dan voor de zogenaamd lichtere varianten die gemaakt zijn van de gamay, pinot noir of barbera-druiven. Deze bevatten veel minder suiker dan donkere, volle wijnen als cabarnet sauvignon.

2. Witte wijn

Ook bij witte wijn geldt: kies een lichte wijn. Witte wijnen met weinig calorieën komen meestal uit Frankrijk, Duitsland en Italië, koelere klimaten dus. Wijnen uit Zuid-Amerika en Australië zijn gemaakt van rijpere druiven, dus deze bevatten meer suiker. Kies daarom voor pinot grigio, sauvignon blanc en riesling.

1. Mousserende wijnen

Goed nieuws voor mensen die van een prosecco’tje houden: mousserende wijnen bevatten meestal de minste calorieën. Ze bevatten meestal ‘slechts’ 90 tot 125 calorieën per glas. Kies voor de droge wijnen, dus ‘brut’, ‘extra brut’ of ‘brut nature’.

Lees ook: Wat is beter: koolhydraten of vet vermijden?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fox | Beeld: Pexels