Aha!

Heb je trek in hamburger en friet, of juist in een ijsje of milkshake? Er is altijd wel een McDonald’s in de buurt om even lekker te cheaten. We weten zeker dat je vanaf nu altijd om de bon vraagt wanneer je bij de gouden bogen eet. 

Veel voordelen

Kamran Adnan, een voormalig medewerker van de fastfoodketen, legt uit waarom je altijd om het bonnetje zou moeten vragen bij McDonald’s. “Het personeel geeft extra voordelen aan klanten die om een bonnetje vragen”, vertelt hij. “Als je dit doet, krijg je praktisch gegarandeerd het meest verse eten.” Waarom het bonnetje hier invloed op heeft? Dat heeft alles te maken met zogenaamde mystery shoppers.

Mystery shoppers

Volgens Adnan zijn McDonald’s-medewerkers erop getraind om op bepaalde momenten van de dag te letten op mystery shoppers. Dit zijn mensen die betaald krijgen om restaurants te bezoeken en hierover een oordeel te geven. Dit doen zij onaangekondigd en onopvallend. Toch hebben medewerkers van de grote gele M inmiddels wel een aantal patronen ontdekt. Zo komen mystery shoppers vaak eten tussen 12.00 en 14.00 uur of tussen 17.00 en 19.00 uur. Ook vragen zij altijd om een bon.

Bonnetje

“Elke manager zal er alles aan doen om de beoordeling van mystery shoppers zo positief mogelijk te maken”, legt Adnan uit. Bij iedere klant die om het bonnetje vraagt, gaan er dus alarmbellen af. Waarom? Mystery shoppers krijgen hun eten vergoed en zullen daarom altijd om de bon vragen. “De klant wordt dan als eerste bedient en krijgt altijd vers eten”, aldus de oud-medewerker. Hoewel McDonald’s de beweringen van Adnan nog niet heeft bevestigd, kan het geen kwaad om de volgende keer om het bonnetje te vragen. We hebben onze hamburger en frietjes immers het liefst warm en vers!

Lees ook: Zin in fastfood? Déze burgers van McDonald’s bevatten de minste calorieën

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Pexels