15 september 2021

De burger krijgt echter geen vegetarisch of veganistisch keurmerk

Goed nieuws voor iedereen die plantaardig eet! De fastfoodketen met de grote M heeft namelijk een nieuw product toegevoegd aan het assortiment: de McPlant. McDonald’s wil hiermee ook de klanten bedienen die geen vlees eten. I’m lovin’ it!

McPlant

De burger is gemaakt van imitatierundvlees van erwteneiwit. Ondanks dat de burger een vleesvervanger bevat, krijgt het in Nederland niet het keurmerk vegetarisch of veganistisch. “Het is niet veganistisch, omdat er cheddar smeltkaas op de burger zit”, legt een woordvoerder uit. “De burger zelf is volledig plantaardig, maar door de bereiding, waarbij die in contact kan komen met rundvlees, is een vegetarisch keurmerk ook niet mogelijk.”

Beyond Meat

Voor de productie van de McPlant werk McDonald’s samen met Beyond Meat. Dit bedrijf heeft al verschillende Nederlandse restaurants aan plantaardige burgers geholpen, zoals Thrill Grill, Canibale Royale en de Vegan Junk Food Bar. Ook de plantaardige burgers bij Subway zijn afkomstig van Beyond Meat.

Begin november

Heb je nu zin gekregen in deze smakelijke McPlant? De burger is tot begin november verkrijgbaar. Niet alleen de Nederlandse McDonald’s biedt deze optie aan. Ook in Oostenrijk, Denemarken en Zweden is de burger te koop.

Lees ook: Onderzoek: Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Unsplash, Szabo Viktor