12 mei 2021

Een plantaardige maaltijd wordt steeds populairder in ons land

Nederland loopt voorop als het om de aanschaf van vleesvervangers gaat. Dat laat een onderzoek van ProVeg International zien. Maar niet alleen vlees, ook zuivel wordt steeds vaker vervangen.

Meeste vleesvervangers

ProVeg zette de consumptie van vleesvervangers in heel Europa op een rijtje. En wat blijkt? In Nederland eten we per persoon gemiddeld de meeste plantaardige burgers, roerbakstukjes, balletjes, worstjes, nuggets en andere vleesvervangers. Het komt neer op zo’n 8 à 10 vegaburgers per jaar. Maar het blijft niet alleen bij plantaardig ‘vlees’.

Kaas en zuivel

Ook de verkoop van plantaardige alternatieven voor zuivel en kaas is sterk toegenomen. De afgelopen twee jaar is de verkoop van veganistische kaas met maar liefst 400 procent gegroeid!

Ander consumptiegedrag

Jeroen Willemsen van de Green Portein Alliance vindt dit goed nieuws: “Dit zijn indrukwekkende cijfers. De grootste groei van de afgelopen drie jaar zien we in het corona-jaar 2020. Voor ons een krachtig signaal dat steeds meer Nederlanders, gedreven door een duurzamere kijk op onze maatschappij, niet alleen begrijpen welke voordelen een meer plantaardig dieet biedt, maar dit ook omzetten in ander consumptiegedrag.”

Lees ook: Smeuïge vegan karamel-zeezout chocolade cheesecake 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ProVeg | Beeld: Unsplash