30 september 2020
Marlieke

Eh, wat? Pas maar op als je af en toe kipnuggets eet

Zorgeloos snacken zat er niet in voor Alexei Stolfat uit Florida. De Amerikaan klaagt McDonald’s aan nadat hij een verwonding heeft opgelopen door het eten van, jawel, een kipnugget. “Hiermee wil ik andere mensen laten weten dat ze heel voorzichtig moeten zijn met McNuggets.

Kippenbotje

De kipnuggets die Stolfat enige tijd geleden bestelde bij de Mac kwamen hem duur te staan. Toen hij een hapje wilde nemen van een goudbruine nugget, stuitten zijn tanden op iets hards. Het bleek dat Stolfat zijn tanden had gezet in een kippenbotje van zo’n twee centimeter lang, dat nog aan het kippenvlees vastzat.

Flinke tandartsrekening

Een paar dagen na het nuggetincident ligt Stolfat in de tandartsstoel met klachten als hoofdpijn en tandpijn. De tandarts stelt vast dat hij twee barsten in zijn tanden heeft opgelopen en dat één tand zelfs vervangen moet worden. Geen goed nieuws voor Stolfat, die daarmee een torenhoge tandartsrekening voor de kiezen krijgt én zelf geen tandartsverzekering heeft afgesloten.

Kosten dekken

Stolfat schat in dat het hem een half jaar gaat kosten voordat hij deze rekening kan betalen. Hij besluit daarom dat McDonald’s voor de tandartskosten moet op draaien en klaagt het bedrijf aan. En dat niet alleen, de Amerikaan eist maar liefst 1,1 miljoen dollar van de fastfoodketen als compensatie en wil dat álle kipnuggets van McDonald’s worden teruggeroepen.

Anderen beschermen

De Amerikaan laat weten dat het hem niet om roem en rijkdom gaat. Na het betalen van de tandartsrekening wil Stolfat de rest van het bedrag doneren aan goede doelen. “Ik hoef niet beroemd te worden”, vertelt hij aan Today. “Ik wil andere mensen helpen en beschermen en hen laten weten dat ze heel voorzichtig moeten zijn met McNuggets.” McDonald’s heeft laten weten dat ze de klacht in behandeling nemen. Wordt vervolgd…

Lees ook: Ziek na het eten van kip? Grote kans dat campylobacter de oorzaak is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Eat This | Beeld: Unsplash