Marlieke
10 min. + 45 min. oventijd min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 4 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels water
  • 50 gram suiker + 2 eetlepels extra
  • 95 gram bloem
  • 50 gram bruine suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 115 gram boter, gekoeld
  • 90 gram havermoutvlokken
  • Vanille-ijs
  • Karamelsaus

Zet jij ‘m deze herfst op tafel?

Het allerleukste aan de herfst? De tijd nemen om de heerlijkste baksels te maken in de keuken. En dan het liefst iets met speculaaskruiden, kaneel, peer of appel. Ook deze apple crumble is heerlijk voor een herfstige dag en je zet ‘m ook nog eens binnen mum van tijd in elkaar. Kop warme chocolademelk en grote bol vanille-ijs erbij en smullen maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de apple crumble:

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de appels in schijfjes, schillen is niet nodig. Leg de appelschijfjes in een ovenbestendige schaal.
  • Meng de appels in de schaal met 2 eetlepels suiker, citroensap, water en kaneel. Zet de ovenschaal op een bakplaat.
  • Meng in een andere kom de bloem, bruine suiker, overgebleven witte suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en voeg deze ook toe aan de kom. Kneed het deeg door met je handen totdat het een kruimeldeeg vormt. Voeg de havervlokken toe en blijf kneden.
  • Verspreid het deeg over de appels en bak goudbruin in de oven, dit duurt ongeveer 45 minuten. Laat 10 minuten afkoelen en garneer de apple crumble dan met karamelsaus en vanille-ijs.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Appelkruimelblondies met vanille-ijs

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish