Sabine


In Amerika noemen ze het ook wel de Buckeye pie

Pindakaas op de boterham is een lekkere manier om verzadigd te raken, maar als je echt fan bent van pindakaas, is het toch veel lekkerder om deze smeuïge substantie te eten in de vorm van taart? Wij vinden van wel. Denk jij er ook zo over? Steek de handen dan uit de mouwen en ga lekker bakken.

Dit heb je nodig voor de pindakaastaart:

  • 20 Oreo’s, geplet
  • 45 gram boter, gesmolten
  • 110 gram boter, op kamertemperatuur
  • 410 gram pindakaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel zout
  • halve theelepel vanille-extract
  • 260 gram chocolate chips
  • 180 milliliter slagroom

Zo maak je het:

  • Doe de geplette Oreo’s in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Bekleed daarna een taartvorm met de Oreo’s. Zorg ervoor dat ook de randen bedekt zijn met Oreo’s.
  • Doe de pindakaas, poedersuiker, zout en vanille-extract in een grote kom en gebruik een mixer om de ingrediënten met elkaar te vermengen tot een soepel geheel ontstaat. Verdeel het pindakaasmengsel daarna over de Oreo-bodem. Plaats de taart daarna in de koelkast.
  • Doe de chocolate chips in een kommetje dat geschikt is voor de magnetron en verwarm het in de magnetron tot het is gesmolten.
  • Doe de slagroom in een klein pannetje en zet dit op middelhoog vuur. Verwarm tot de room begint te koken. Voeg daarna de gesmolten chocolade toe. Roer en laat dit vijf minuten op zacht vuur staan.
  • Schenk de chocoladesaus over de pindakaas en verdeel. Plaats de pindakaastaart daarna in de koelkast en laat ‘m hier minstens een uur in koelen.
  • Geniet ervan.

Lees ook: Deze citroentaart is binnen een paar minuten klaar en hoeft niet in de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish